Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Громадський рух «Чесно» оприлюднив результати кампанії «Чесна рада»

Сьогодні, 22 жовтня, громадський рух ЧЕСНО в особі регіонального представника Оксани Кузенко презентував результати дослідження відкритості виборчих фондів кандидатів. Дослідження проводилось в рамкам кампанії «Чесна рада».

Основними вимогами, що6 висували активісти руху ЧЕСНО до кандидатів і до партій, були такі: 1. Відкрити повні автобіографії кандидатів, а не лише стислі дані, які можна прочитати на сайті ЦВК; 2. Відкрити повні майнові декларації кандидатів за 2013 рік (за виключенням тих кандидатів чиї декларації вже є доступні); 3. Оприлюднити детальний фінансовий звіт партії за 2013 рік; 4. За 5 днів до дня голосування оприлюднити деталізований проміжний фінансовий звіт про надходження коштів виборчого фонду партії/кандидата та їх використання; 5. Оприлюднити інформацію про джерела коштів, використаних для формування виборчої застави партії та кандидатів-самовисуванців.

Отож, отримано такі результати. За кілька днів до голосування 36 із 140 зареєстрованих кандидатів в одномандатних виборчих округах Львівської області частково розкрили інформацію про себе на сайтах партій, від імені яких вони балотуються, або ж надали інформацію на запит ЧЕСНО.

Щодо партій, то лише 12 з 29 партій, які зареєстрували виборчі списки, бодай частково розкрили інформацію про себе, надавши інформацію на запит ЧЕСНО або ж розмістивши її на офіційному сайті. На сайтах решти політичних сил розміщено, в ліпшому випадку, детальну інформацію про їх лідерів.

Щодо «небезпечних кандидатів» у сежах усієї України (а це ті, які голосували за закони 16 січня, а також є фігуранти корупційних дій), то 134 кандидати голосували за диктатуру і знову балотуються до Верховної Ради, 127 - фігуранти антикорупційних розслідувань.

13 партій в своєму списку висувають до парламенту щонайменше по 2 кандидата, які були депутатами I-VII скликань.

З повним звітом за результатами кампанії «Чесна рада» можна ознайомитись на офіційному сайті громадського руху ЧЕСНО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ