Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Не бійтесь втратити голос – значно гірше втратити совість

Основні політичні партії, сперечаючись між собою у більшому чи меншому патріотизмі, більшому чи меншому прагненні до змін, насправді дуже подібні між собою. У всіх них єдина ідеологія – забезпечити найкращі умови для олігархічних груп, які їх фінансують, про це йдеться у повідомленні громадського об’єднання «Пліч-о-пліч заради майбутнього».

Великі кошти, які йдуть на рекламу, розцінки на яку в засобах масової інформації на час виборів багатократно зросли,- треба буде відробляти. Тому нема сумніву в тому, що партії, які використали ці кошти, будуть в парламенті служити не своїм виборцям, а своїм фінансистам.

На виборах, що були раніше, ми боялися: коли не проголосуємо за партії, які кажуть, що вони патріотичні, наші голоси підуть на зміцнення комуністів чи «регіоналів». Зараз політичні сили, які вважаються непатріотичними, не мають шансу навіть на третину місць у Верховній Раді. Тому їх загроза не може бути перешкодою для чесного волевиявлення кожного виборця. А який з олігархічних кланів зміцниться від того, що ми віддамо свій голос фінансованій ним партії, - немає великого значення.

Всі вони проукраїнські, коли їм це вигідно, але готові зрадити Україну, коли це буде потрібно для їхніх економічних інтересів. Згадаймо, як дуже «патріотичні» політики укладали явно кабальні для України угоди з Росією і ще більш «патріотичні» сили перешкоджали налагодженню видобування сланцевого газу, яке порушувало газову монополію Росії. Теперішня політична система в країні базується не на партіях з певною ідеологією і переконаними прихильниками серед населення, а на проектах під лідера, якого висунула та чи інша олігархічна група. Проте колись ситуація має змінитись, мають з’являтись справжні партії, для яких первинною є ідеологія, ане гроші, які вони заробляють на популізмі. Вони починаються з невеликих осередків, сформованих ентузіастами, що мають власні ідеї, і дивляться не в минуле, а в майбутнє.

Спочатку такі партії не мають великого рейтингу, бо не мають грошей. Але якщо серед багатьох партій народ розпізнає справжні, виділить і підтримає їх, тоді буде сформовано нову політичну систему. Тому не біймося голосувати за політичні сили, що, як нам здається, не мають шансів потрапити у парламент. Нехай у нашому політичному виборі керує не наша політична доцільність, а совість.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ