Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

У Станично-Луганському районі, який три місяці був без світла, відновили електропостачання

У Станично-Луганському районі, який майже три місяці був без світла, відновили електропостачання. Про це йдеться у повідомленні на сайті Геннадія Москаля.

Районний центр Станиця Луганська — найбільш постраждалий від бойових дій населений пункт Луганської області.

2 вересня бойовики ЛНР обстріляли місто із систем залпового вогню “Град”, зруйнувавши величезну кількість адміністративних та приватних будівель, а від електропостачання Станиця Луганська і весь район, який за переписом нараховує 42 тисячі населення, відключені ще з 3 серпня.

Внаслідок обстрілів із боку ЛНР були пошкоджені лінії електропередач, і всі спроби відновити їх результату не дали.

Востаннє після відновлення електропостачання протрималося менше як добу і через мінометний вогонь знову було відключене.

Ремонтні бригади обленерго відмовлялися відновлювати пошкодження ЛЕП на нейтральній території, оскільки неодноразово потрапляли під обстріли бойовиків.

У результаті таких обстрілів один працівник райелектромережі Станиці Луганської загинув, ще двоє отримали важкі поранення (загалом по області кількість загиблих та поранених працівників обленерго становить відповідно 4 і 3).

"Оскільки від бойових дій страждає й мирне населення, яке залишилося без світла, а без нього неможливо подати центральну воду й тепло, ми почали шукали будь-які можливості для ремонту ЛЕП, — повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. — У тому числі й через неформальні, за участі посередників, перемовини з так званою ЛНР. Після тривалих перемовин "керівництво" "ЛНР" врешті решт надіслало на моє ім’я листа, яким "погодило" час допуску ремонтних бригад із нашого боку на буферну територію для ремонту ЛЕП та відновлення електропостачання — на 9 годину ранку 22 жовтня. Виставивши при цьому умову, що з нашого боку мають бути представники від влади та  війська. Тому сьогодні (22 жовтня) зранку я виїхав у Станицю Луганську й виступив гарантом того, що ремонтні роботи відбудуться без збройних ексцесів. О 9-й годині сапери МНС та працівники обленерго з технікою виїхали в буферну зону й протягом дня відновили електропостачання на двох проміжках між високовольтними лініями електропередач, які були обірвані в результаті обстрілів. Зараз ремонтники ліквідують обриви електромереж у самій Станиці Луганській, світло вже з’явилося в перших будівлях. Найближчими днями з’явиться центральне водопостачання й тепло, а значить Станично-Луганський район не замерзне взимку. Правда, для цього необхідна одна важлива умова — щоб бойовики знову не почали обстрілювати ЛЕП".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ