Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сорос: треба підтримати Україну, та є небезпека, що Обама домовиться з Путіним

Для країн-членів ЄС настав час прокинутися та допомогти Україні захиститися, аби не бути змушеними згодом боротися за себе.

Про це пише у своїй статті відомий американський фінансист та меценат Джордж Сорос.

На його думку, санкції проти Росії необхідні, однак вони є необхідним злом, оскільки чинять депресивний вплив не тільки на російську, але і на європейські економіки.

"Водночас надання допомоги Україні в боротьбі проти російської агресії надасть стимулюючу дію не тільки Україні, але і Європі",  - зазначає Сорос.

"Це принцип, згідно з яким європейська допомога повинна надаватися Україні", - додає він.

Особливо у цьому контексті Сорос звертається до канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка, за його словами, повела себе як справжня європейка, реагуючи на загрозу від Росії, та була головною прихильницею санкцій проти РФ.

"Вона повинна бути навіть більш зосередженою на тому, щоб допомогти Україні, ніж ввести санкції щодо Росії", - пише Сорос.

"Так чи інакше, внутрішнє протиріччя між тим, щоб бути в стані війни і залишатися прихильниками жорсткої бюджетної економії, має бути усунуто. Там, де є воля, є шлях", - пише меценат.

Сорос також висловлює своє занепокоєння щодо "можливої великої угоди" між Путіним та Обамою.

"Я підозрюю, що може бути перспектива великої угоди, в якій Росія буде допомагати США проти ISIS, наприклад, не постачатиме до Сирії ракети S300, які обіцяла, зберігаючи таким чином домінування США. І тоді Росії буде дозволено йти своїм шляхом у "близькому зарубіжжі", як називають країни, що межують з Росією",  - пише він.

"Ще гірше те, що президент Обама може прийняти таку угоду", - додає Сорос.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ