Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Депутати Львівської міської ради вимагають розірвати співпрацю Львова і Санкт-Петербурга

Сьогодні, 23 жовтня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат Яромир Самагальський озвучив заяву з вимогою до міського голови Львова Андрія Садового відкликати свій підпис під протоколом про співпрацю між Львовам та Санкт-Петербургом. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

За його словами, Садовий підписав протокол у 2006 році - між урядом Санкт-Петербурга і Львівською міською радою з тодішній губернатором і головою уряду Валентиною Матвієнко.

Самагальський наголосив, що саме ця жінка висловила підтримку анексії Криму. Депутат закликав відмовитись від статусу міста-побратимам для Санкт-Петербурга.

"Колеги, ми вже і так спізнилися, адже Прага ще у квітні розірвала такі стосунки з Санкт-Петербургом. Не забувайте, що це місто збудовано на козацьких кістках і скільки наших цінностей були викрадено з України зі Львова і вивезено в Санкт-Петербург", - сказав Самагальський.
 
Депутат просить міського голову невідкладно відкликати свій підпис під вище згаданих протоколом та припинити будь-яку співпрацю з Санкт-Петербургом.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ