Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Луганську п'яні солдати з Росії розповіли про накази Кремля під час перемир'я

Після того, як в Донбасі було оголошене перемир'я, Росія не припинила відправляти своїх солдатів на Схід України. Їм просто віддали інші накази.

Про це сьогодні на сторінках Financial Times пише Кортні Вівер, яка поспілкувалася з російськими солдатами в Луганську у ресторані "Плакучая Ива". Репортер пише, що в закладі п'ють горілку кілька десятків військових у російських формах, на яких навіть розпізнавальні знаки є.

Солдати не соромляться говорити із західними журналістами. Один з них розповів, що його група прибула в Луганськ минулого місяця після оголошення перемир'я. Російський військовий на ім'я Максим з Воронежа каже, що командування дало їм наказ "тренувати місцевих".

На запитання журналістів, чи приїхав він добровольцем на Схід України, Максим відповів із сарказмом: "Так, звісно, всі ми тут волонтери і ніхто нас сюди не відправляв. Нам дали наказ: хто хоче стати волонтером? А потім ми підняли руки от так", - сказав Максим, силоміць піднявши руку іншого солдата.

Максим щодня п'є горілку в "Плакучей Иве" разом з іншими солдатами з Росії: командиром загону Славою, вихідцем з Кавказу Саловатом, Кирилом і Станіславом. Останній найбільш тверезий з усіх членів компанії. Він відмовляється говорити з журналістами.

Інші вояки розповідають, що кожен день без вихідних проводять тренування для проросійських терористів. А увечері йдуть в ресторан і напиваються. Хоча журналістам вдалося поспілкуватися з солдатами з Росії, бойовики в Донбасі оголосили полювання на фотографів і відеооператорів.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ