Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

У ДНР та ЛНР загиблих терористів ховають в могилах по п’ять-десять осіб без жодної судмедекспертизи

У ДНР та ЛНР загиблих терористів ховають в могилах по п’ять-десять чоловік без жодної судмедекспертизи. Про це розповіла Олена Васильєва, координатор групи "Груз 200 з України в Росію" під час прес-конференції у Львові 22 жовтня.
Під час свого візиту в Україну вона довгий час провела в прикордонних областях, аби з'ясувати ситуацію, що склалась. "Там ховають не зрозуміло кого і не зрозуміло як. В Макіївці терористи звалюють останки в мішки і так і ховають. В одній могилі може бути десять-дванадцять осіб. Те, як відправляють грузи 200 в Росію, взагалі дуже темна справа", - зазначила Олена Васильєва.

За її словами, тіла загиблих в Донецькій та Луганських областях російських солдатів часто безслідно зникають. "Лише ті, про кого нам стало відомо, іще доходять до родичів, інші "грузи 200" просто зникають", - додала вона.

Така ситуація на підконтрольних терористам територіях склалася не лише через бажання російської влади приховати присутність в Україні своєї армії. Також це зумовлено відсутністю в так званих ДНР та ЛНР належної кількості лікарів. "Донецькі судмедексперти давно виїхали в Запоріжжя та Дніпропетровськ", - розповіла Олена Васильєва.

Окрім того, вона розповіла про невідому долю поранених російських військовослужбовців та закликала росіян "йти в лікарні та з'ясовувати дані про хворих". Це дасть можливість розшукати зниклих безвісті військовослужбовців. "Краще ми напишемо зайві прізвища, аніж пропустимо прізвище тих, кого розшукують рідні", - наголосила Олена Васильєва.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ