Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Конструктивна опозиція – запорука миру в країні

Україні потрібні термінові економічні реформи та нормальна робота парламенту. У цьому переконаний лідер «Сильної України» Сергій Тігіпко. повідомили в пре6с-служба кандидата.

Вже на початку виборчої кампанії експерти говорили, що в парламент пройде шість партій. З них – п’ять «майданівських» та лише одна опозиційна – «Сильна Україна». Ця політична сила виявилася сильнимконкурентом для двох полюсів водночас: нинішній владі та владі попередній.

Утім, чи буде парламент працювати конструктивно, залежить не стільки від договороздатності провладної команди, стільки від опозиції, зазначають експерти. Наразі із опозиційних сил найбільші шанси на проходження в Раду має «Сильна Україна» Сергія Тігіпка. До незгодних з владою зараховує себе і «Опозиційний блок», однак він балансує на межі прохідного бар’єру. Політологи наголошують, що ці партії мають суттєві відмінності.«Сильна Україна» претендує на звання прагматичної опозиції, а «Опозиційний блок», хоч він і називає себе «партією миру», виступає в ролі агресивної опозиції. Насправді в «Опозиційному блоці» зібралися опортуністи і пристосуванці», – підкреслює політолог, Голова центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко. Він також додає, що «Сильна Україна» орієнтована на проведення реформ і має для цього необхідний потенціал – у списку партії зібрані представники реформаторського крила попередньої влади, які змушені були піти з Кабміну через конфлікт з Азаровим, а також промисловці та представники інвестиційного бізнесу, які знають, що потрібно економіці.

«У «Сильної України» є великішанси здобути підтримку виборців, як економічної партії. За прогнозами експертів, «Сильна Україна» може розраховувати на 8-10% голосів. При цьому найбільшою підтримкою ми користуємося на Півдні та Сході, мешканцям яких близькі теми мирного врегулювання конфлікту на Донбасі та економічного розвитку, які у своїй кампанії використовувала наша партія», - каже С. Тігіпко.

За слова лідера партії, проти «Сильної України» розгорнули активну кампанію з дискредитації.

«Очорнити партію вигідно і чинній владі, і політичним силам, електорат яких, як і «Сильної України», зосереджений на Півдні та Сході України. Для влади «Сильна Україна» надто незручний опонент. Владі хочеться, щоб опозиція билася, щоб щось накоїла. Я ж вважаю, що опозиція повинна бути дуже конструктивною і має говорити про економіку та соціальну сферу. Ми це робимо, що дуже незручно для влади», - підсумував політик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ