Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Російський митрополит зганьбився під час Синоду у Ватикані

Митрополит Російської православної церкви Іларіон намагався використати Синод католицьких єпископів на тему «Сім’я і нова євангелізація», щоб звинуватити УГКЦ в розпалюванні конфлікту в Україні. Натомість, викликав на себе різку критику присутніх. Про це сьогодні 23 жовтня, під час прес-конференції у Львові розповів Глава УГКЦ Блаженійший Святослав.

Як розповів Владика Святослав, у Ватикані протягом двох тижнів відбувався синод католицьких єпископів на тему сім`ї під назвою «Сім`я і нова євангелізація».  Були запрошені голови конференцій єпископів католицьких країн, представники східних католицьких церков, а також були запрошені так звані братні делегати від православних та протестантських церков, які мали можливість промовити на тему сім`ї. Російську православну церкву представляв митрополит Іларіон Алфєєв, який надужив своїм словом. Замість промовляти на теми сім`ї він скористався можливістю виступити перед отцями синоду, щоб черговий раз агресивно атакувати Українську Греко-католицьку церкву.

Виступ митрополита Іларіона, стверджує Глава УГКЦ, торкнувся трьох тем: сумнівів у самому існуванні УГКЦ, звинуваченнях у тому, що УГКЦ прийняла одну зі сторін конфлікту в Україні (росіяни вважають його громадянським, а не міждержавним – ред.) і спробі відірвати УПЦ МП від «материнської» церкви в Москві.

«Ми святкуємо 25 років нашої свободи і за ці 25 років риторика з боку нашого північного брата цілковито не змінилась. Сам факт існування нашої Церкви становить виклик», - зауважив Блаженійший.

За словами глави УГКЦ, виступ Іларіона викликав різко негативну реакцію серед усіх членів Синоду. Владика Святослав  вважає, що спроби російського гостя зашкодити УГКЦ зазнали цілковитого фіаско.

«Навпаки, він зробив рекламу Україні, адже після його виступу до мене підходили і детально розпитували, що у нас відбувається», - сказав він.

«Дуже цікаво на це прореагував митрополит Атенагорас, який представляв Вселенський Патріархат. Він просто був здивований, що в такий спосіб хтось дозволив собі потрактувати члена католицької родини у присутності усієї сім’ї. Святіший Отець був дуже негативно збентежений», - додав Владика.

Фото - Преса України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ