Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Працівники Роздільської «Сірки» продовжують боротися з Кострубою

Сьогодні, 23 жовтня, екс-керівник Роздільського гірничо-хімічного підприємства «Сірка» Ігор Коструба намагався проникнути на територію заводу. Таке повідомлення прийшло на електронну адресу Гал-інфо з пошти [email protected]. Згодом стало відомо, що новину поширив Богдан Токар - від іменні трудового колективу.

У повідомленні, зокрема, сказано: "Як повідомив у коментарі ЗМІ Богдан Токар, голова об’єднаного профкому “Сірки”, Ігор Коструба очолював підприємство з квітня 2013 до травня 2014 року. “За час його керівництва підприємство було перетворено на руїну, майно вивозилось на металобрухт вдень і вночі, машинами і вагонами. Трудовий колектив неодноразово звертався до Кабінету міністрів, Генеральної прокуратури, Мінпромполітики, щоб зупинити руйнацію підприємства. Однак безрезультатно”, - зазначив Богдан Токар.

Лише у травні 2014 року... було відкрито кримінальну справу за підозрою в розкраданні державного майна в особливо великих розмірах. Йдеться щонайменше про 20 млн грн. “Сьогодні, 23 жовтня, у супроводі начебто працівників прокуратури, Ігор Корцуба намагався проникнути на територію нашого підприємства. Ми обурені цими спробами”, - заявив Богдан Токар.

“Він хоче знищити докази своїх злочинних діянь, хоча їх видно неозроєним оком – на території підприємства суцільні руїни, - пояснила у коментарі ЗМІ Ірина Коник, економіст РГХП “Сірка”. – Коли Ігоря Корцубу було призначено керівником, він обіцяв нам золоті гори, натомість залишив руїни та мільйонні борги з платежів до держбюджету та заробітної плати”.

Трудовий колектив “Сірки” також звертається до обласної влади з проханням сприяти поновленню на посаді Володимира Венчака, який обіймав посаду директора у 2004-2013 роках. “Рішенням Миколаївського районного суду Львівської області, Львівського апеляційного суду та Вищого спеціалізованого суду Володимир Венчак поновлений на роботі. Однак керівництво Агентства держмайна України та Міністерства промислової політики України до сьогоднішнього дня не видає наказ щодо поновлення Венчака В.В. на посаді директора РДГХП «Сірка», - йдеться у зверненні Трудового колективу.

“За керівництва Володимира Венчака (у 2004-2013 роках) підприємство працювало стабільно, було ліквідовано усі заборгованості із податків та заробітної плати. Згідно з судовими рішеннями, його поновлено на посаді. Зараз Володимиру Венчаку вдалось налагодити роботу підприємства, працює виробництво. Однак відбуваються незрозумілі інтриги з боку колишнього керівника. Тому ми звертаємось до обласної влади допомогти нам добитись справедливості”, - заявив Богдан Токар.

Довідка.

Володимир Венчак – Герой Революції Гідності. 20 лютого на вул. Інститутській він отримав сім кульових поранень з трьох видів зброї, рятуючи своїх побратимів. З чотирьох хлопців, які були з Володимиром Венчаком у той день, тільки він один залишився живим. Кулі влучили у праву легеню, праве стегно та гомілку, роздроблені кістки передпліччя та втрата великого та вказівного пальців правої руки".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ