Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Програмно-апаратні комплекси для онлайн-трансляцій з дільниць дістались ОДА, РДА і міськвиконкомам

Програмно-апаратні комплекси, що використовувались на парламентських виборах 2012 року, згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації фізично передали районним державним адміністраціям та міськвиконкомам у тимчасове безоплатне використання. кілька комплексі дісталось і Львівській ОДА. Однак шість ПАК-ів було вкрадено іще у 2012 році. Про це в коментарі Гал-інфо розповів Федіп Алєйніков, начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців.

 "Згідно розпорядження була створена комісія, що займалась процедурою передачі", - розповів Федір Алєйніков.

Він також зазначив, що не всі програмно-апаратні комплекси вдалось передати. "Шість ПАК-ів було вкрадено іще в 2012 році. Були зареєстровані кримінальні провадження, однак вони досі не закриті. Вкрадені ПАКи перебували на зберіганні в органах місцевого самоврядування, а саме у сільських голів в Стрийському, Радехівському та Сокальскому районах", - зазначив Федір Алєйніков.

Нагадаємо, що Програмно-апаратні комплекси були придбанні в 2012 році для забезпечення онлайн-трансляцій з виборчих дільниць під час виборів до парламенту. Коплекс складається з ноутбука Hewletе-Packard, двох відеокамер та мережевого обладнання. Вартість одного програмно-апаратного комплексу становить 6 068 гривень. На позачергових виборах до парламенту у цьому році використовувати ПАК-и не будуть.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ