Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

До України припливло вугілля з ПАР

В Іллічівськом порту сьогодні о 9:00 ошвартувалося судно «Scotian Express» з першою партією - 84 200 тонн - енергетичного вугілля марки «А» и «Т» з ПАР. Повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

«Порт технічно і організаційно добре підготовлений до прийому судів з енергетичним вугіллям. Ми заздалегідь відпрацювали технологію вантажно-розвантажувальних робіт, вирішили всі необхідні питання для оперативного вивантаження вугілля, на якій сьогодні чекають українські ТЕС», - зазначив директор Іллічівського порту Юрій Крук.

На етапі підготовчих робіт було враховано нюанси, пов'язані з характером даного вантажу і вжито заходи для дотримання екологічної безпеки на виробничій території порту.

За словами Юрія Крука, судно буде розвантажено за 5-6 діб. З порту вугілля перевозитиметься залізницею двома маршрутами по 50-55 вагонів на добу.

За інструкцією вантажоодержувача, перша партія вугілля відвантажуватиметься з порту на Трипільську ТЕС (станція Трипілля-Дніпровська) і Зміївська ТЕС (станція Лиман) по 34 200 тонн і 50 000 тонн відповідно.

Нагадаємо, через бойові дії на Донбасі у серпні цього року вдвічі зменшився видобуток вугілля порівняно з відповідним періодом 2013 року. Відтак Урядом України було прийнято рішення про імпорт вугілля з ПАР. Угоду про купівлю 1 мільйона тонн енергетичного вугілля Південно-Африканської Республікi укладено державним підприємством зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго» з компанією Steel Mont Trading Ltd.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ