Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Львівщині запрацюють два американські проекти по боротьбі з ВІЛ/СНІД та туберкульозом

У Львівській області розпочинають роботу два проекти Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» та «Реформа ВІЛ-послуг у дії», які фінансуються Програмою глобального Надзвичайного плану Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR). Про це йшлося 23 жовтня під час засідання обласної координаційної ради з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань під головуванням заступника голови Львівської ОДА Юрія Підлісного, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Старший радник з питань ВІЛ/СНІД Офісу охорони здоров’я USAID в Україні Паола Павленко та керівник Проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії» Ната Аваліані окреслили основні аспекти реалізації проекту з ВІЛ-послуг на Львівщині.

Зокрема, проект USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії» передбачає покращення якості надання послуг з профілактики, лікування та догляду у сфері ВІЛ-інфекції/СНІДу найбільш уразливим групам населення.

«Співпраця із Львівською областю стосуватиметься навчання медперсоналу щодо діагностики і лікування туберкульозу на основі міжнародних стандартів, запровадження сучасних технологій лабораторної діагностики та інфекційного контролю. Особливу увагу буде приділено питанням удосконалення лікування хворих на стійкі до ліків форми туберкульозу та пацієнтів з ВІЛ-асоційованим туберкульозом», – зазначив керівник проекту USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» Картлос Канкадзе.

Незабаром Львівська область отримає допомогу Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) для покращення якості протитуберкульозних та ВІЛ-послуг. Досі проекти працювали лише у південних та східних регіонах України, тепер до співпраці залучено Львівщину.

Довідка.

Постановою Кабінету Міністрів України Львівську обласну координаційну раду (ОКР) визначено головним органом з координації заходів щодо реалізації єдиної політики у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, наркоманії, туберкульозу у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ