Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині найактивніше надають робочі місця для переселенців навчальні заклади

Станом на 20 жовтня до Львівської області переїхало 4462 особи працездатного віку з тимчасово окупованих територій України та районів проведення антитерористичної операції. За даними служби зайнятості, 3644 приїжджих не потребували допомоги фахівцівз працевлаштування. Повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості.

Отож, х тих, хто переїхав, 566 осіб – це приватні підприємці, 133 особи влаштувались самостійно, 1307 особи не готові працювати у зв’язку з необхідністю доглядати за дітьми, хворими, 211 осіб не мають відповідних документів для працевлаштування. Решта – це учні, студенти, які планують переїхати в іншу область або націлені в скорому часі повернутись додому.

В період з березня по жовтень цього року вдалось офіційно працевлаштувати 122 особи, одна людина відкрила власну справу, 10 осіб беруть участь в роботах тимчасового характеру, 11 проходять професійну перепідготовку.

Василь Барилюк, керівник Львівського обласного центру зайнятості, розказує, що працівники служби провели понад 100 виїзних заходів, організували майже 40 ярмарок і міні-ярмарок вакансій, на яких вимушені переселенці мали змогу особисто поспілкуватись з працедавцями та домовитись про працевлаштування.

Станом на 21 жовтня 2014 року за допомогою у пошуку роботи звернулось 232 особи із числа мешканців східних регіонів України та Криму. Найбільше серед них перекладачів, педагогів, юристів, медиків, музикознавців, психологів, бухгалтерів, інженерів, продавців, барменів, касирів. Найбільше активно дають робочі місця для переселенців навчальні заклади.

Додамо, що фахівці Львівської обласної служби зайнятості активно допомагають вимушеним переселенцям в адаптації до нових умов життя, в основному в пошуку роботи для них. Такі преференції законодавчо прописані у постановах Кабінету Міністрів України «Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» і «Про облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ