Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В мережі з’явилась фальшива соціологія, яку видають за опитування «Рейтингу»

Соціологічна група «Рейтинг» заявила про збільшення кількості так званих опитувань, «замаскованих» під групу Рейтинг. Особливо це стосується «рейтингів» кандидатів в округах. Останні випадки, зокрема, фіксувались на округах Чернігівщини, Львівщини, Харківщини, Тернопільщини, Сумщини, про це йдеться у повідомлені Соціологічної груп «Рейтинг», розісланому у ЗМІ.

Такі інформаційні викиди можна умовно розділити на: прямі фальсифікації, коли  якісь «дані» видаються за результати опитування Соціологічної групи «Рейтинг», та маніпуляції з назвою компанії, найсвіжіші приклади «Рейтинг+», Київський соціологічний центр «Рейтинг-груп» і т.д. Останній випадок: днями сайт УНН оприлюднив інформацію про проведення соціологічною студією «Рейтинг» на 160-му окрузі так званого «опитування» з вибіркою 300 респондентів. Організатори цього викиду виявилися жартівниками – сайт УНН вказує замовником цього «опитування» громадську організацію «Прозорі вибори».

Відповідно Соціологічна група «Рейтинг» офіційно повідомляє, що будь-яка оприлюднена інформація, яка не підтверджена на офіційних інформаційних каналах компанії (сайт, соціальні мережі), не має жодного відношення до Соціологічної групи «Рейтинг».

Принагідно Соціологічна група «Рейтинг» повідомляє, що на цих виборах прийнято рішення не проводити екзит-полів на жодному з одномандатних округів. Компанія проводить лише загальнонаціональне опитування на виході з виборчих дільниць – Міжнародний екзит-пол, організаторами якого є 4 партнери: Уряд Канади, Соціологічна група «Рейтинг» (Україна), «Baltic Surveys» / The Gallup Organization (Литва), за підтримки Міжнародного Республіканського Інституту. Результати будуть оголошені в інформаційному агентстві УНІАН відразу ж після закриття виборчих дільниць, о 20:01.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ