Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Турянський: Львівщина готова до проведення прозорих та демократичних виборів

Очільник Львівщини Юрій Турянський закликав мешканців області взяти активну участь у позачергових парламентських виборах, які відбудуться 26 жовтня. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Ці вибори – шанс змінити країну, обрати парламент, у якому буде створена патріотична, проєвропейська більшість. Це наш обов’язок перед тими українцями, котрі віддали своє життя заради оновлення нашої держави», – сказав Юрій Турянський і висловив впевненість у тому, що волевиявлення громадян пройде демократично та прозоро.

«Обласна державна адміністрація зробить все від неї залежне, аби забезпечити прозорість і справедливість виборів. Кожен голос виборця повинен бути почутий і врахований. Впевнений, що саме так і буде», – підкреслив очільник області.

За словами Юрія Турянського, під час виборів у Львівській ОДА працюватиме “гаряча” телефонна лінія 2-999-285: “Виборці та члени виборчих комісій зможуть оперативно вирішити проблемні питання, отримати необхідну юридичну допомогу”.

Хід виборчого процесу будуть відслідковувати офіційні спостерігачі від міжнародних організацій. “В обласній державній адміністрації вони отримають будь-яку консультативну та юридичну допомогу. У цьому під час особистих зустрічей запевнив  представників Місії спостерігачів в Україні, Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ та Канадської місії спостереження на виборах “КАНЕОМ”, – повідомив Юрій Турянський.

Позачергові вибори до парламенту особливі також тим, що участь у них братимуть переселенці.

“На Львівщині голосуватимуть 1308 гостей області з Донбасу та Автономної республіки Крим. З них 407 виборців з Луганської області , 644 – Донецької області та 257 кримчан”, – повідомив керівник Львівщини. Загальна ж кількість виборців, які тимчасово змінили місце голосування складає понад 15 тисяч осіб.

Загалом на Львівщині працюватиме 2139 виборчих дільниць та окружних виборчих комісій. Охорону приміщень дільниць та громадський порядок забезпечуватимуть загалом 3 тисячі працівників УМВСУ у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ