Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівський штаб Порошенка заликав вести чесну політичну боротьбу

На Львівщині як технологія проти Блоку Петра Порошенка використовуються неправдиві результати соціологічних досліджень. Так, у місцевих ЗМІ була поширена інформація про перевагу кандидата від партії «Народний фронт» 118-му (частина Личаківського, Шевченківського районів м. Львова, Пустомитівський район) виборчому окрузі. Повідомила прес-служба ЛОО УДАР.

Про це йдеться у заяві Львівського територіального штабу Блоку Петра Порошенка, опублікованій на сайті ІА ZIK  ) .

Також у штабі Порошенка закликають представників «Народного фронту» утриматися від безпідставних звинувачень у майбутніх порушеннях виборчого законодавства.

ІА ZIK подає текст заяви у повному обсязі:

«Цієї неділі українці обиратимуть новий склад Верховної Ради України. Згідно з соціологічними опитуваннями, по всій Україні – і в тім числі на Галичині – впевнено перемагає Блок Петра Порошенка. За останніми даними, цю політичну партію можуть підтримати понад 30 % виборців (Фонд «Демократичні ініціативи»).

Однак у той же самий час окремі політичні сили та політики намагаються за рахунок заяложених політтехнологій дискредитувати висуванців Блоку Петра Порошенка, та таким чином здобути політичну підтримку серед виборців. Поряд з іншими технологіям – такими, як примітивне мавпування агітації Блоку Петра Порошенка, використання бренду партії без належних дозволів, поширеним є і використання неправдивих результатів соціологічних досліджень.

Так, у деяких місцевих ЗМІ була поширена інформація про перевагу кандидата від партії «Народний фронт у» 118-му виборчому окрузі. Інформація про нібито соціологічне опитування була розміщена без посилання на установу, яка робила це «дослідження», і без іншої необхідної інформації. Крім цього, дана інформація різко суперечить результатам досліджень, проведених відомими соціологічними агенціями.

Відтак, можемо зробити висновок, що таким чином за допомогою грубо змайстрованої підробки під соціологічне дослідження готується цілеспрямована провокація з метою введення в оману виборців округу. Також окремими представниками «Народного фронту» в офіційних заявах оприлюднюються незрозумілі припущення, що відхилення від цифр так званих соціологічних замірів буде прямим свідченням фальсифікацій.

Окрім цього, представники «Народного фронту» безпідставно натякають, що нібито саме висуванці Блоку Петра Порошенка вчинятимуть дії зі спотворення волевиявлення.

Закликаємо виборців бути пильними та не дати нікому спотворити свій вибір, а кандидатів у депутати та політичні партії вести чесну політичну боротьбу.

Нагадуємо представникам політичної партії «Народний фронт», що при оприлюдненні даних соціологічних опитувань у публікації має міститись конкретна інформація щодо установи, яка здійснила дослідження, чітко вказані терміни дослідження, соціологічна похибка та вибірка дослідження. Не зайвим буде вказати і скільки досліджень провела обрана соціологічна структура за час її діяльності.

Окрім цього, закликаємо представників політичної партії «Народний фронт» утриматися від безпідставних звинувачень у майбутніх порушеннях виборчого законодавства.

Зі свого боку пропонуємо спільно з метою уникнення будь-яких маніпуляцій з громадською думкою у подальшому провести спільний і відкритий паралельний підрахунок голосів у виборчому окрузі № 118.

Час єднатися!»

Варто зазначити, що про брудні технології і спроби дискредитації з боку партії «Народний фронт» заявив також телеканал ZIK. «Колектив медіа-холдингу ZIK висловлює своє обурення діями представників політичної партії «Народний фронт», що спрямовані на дискредитацію нашого телеканалу. Замість того, аби публічно відреагувати чи спростувати шокуючу заяву народного депутата України Ігоря Скосара (став парламентарієм у 2012 році за списком партії, котру очолював нинішній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк), що пролунала у програмі журналістських розслідувань «Народний контроль» на телеканалі ZIK, де нардеп дав свідчення, що на вимогу Яценюка, Турчинова та Мартиненка заплатив шість (!) мільйонів доларів за прохідне місце у виборчому списку, який вони формували, – представники цієї партії вдалися до ганебних спроб очорнити журналістів нашого медіа-холдингу», – йдеться в заяві, яку розповсюдив колектив медіа-холдингу ZIK.

Своє обурення брудними виборчими технологіями висловив і кандидат у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №115, гендиректор медіа-холдингу ZIK Дмитро Добродомов. У своїй вимозі, він заявив, що поширена 22 жовтня 2014 року в ефірі ТРК «Eспресо.ТV» інформація «Як люди Януковича фінансують медіа-холдинг ZIK», а також в ефірі ТРК «24» та розміщена на сайті Zaxid.net інформація «Вмерти на виборах» є недостовірною, та закликає «ці ЗМІ надати можливість оприлюднити свою відповідь.

Окрім того, як повідомлялося, у Львові впіймали студентів, які роздавали газету із неправдивою інформацією про телеканал ZIK і його надуманий зв’язок із попереднім президентом Віктором Януковичем. Першим цю інформацію кілька днів тому поширив нардеп Михайло Хміль, який балотується на виборах до парламенту у списках «Народного фронту». У своєму зверненні до СБУ та Генпрокуратури він звинуватив телеканал у несплаті податків та приналежності до бізнес-структур Сергія Курченка. І вже за кілька днів після звернення газету з такими ж заголовками почали роздавати у найбільшому районі Львова – на Сихові.

Представники телеканалу кажуть, що таким чином ZIK намагаються втягнути у брудну політичну гру, яку розігрують на 115-му мажоритарному окрузі, де й роздавали газету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ