Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Містраль» повернувся у французький порт

Вертольотоносець класу «Містраль» під назвою «Владивосток» повернувся у четвер до порту приписки у Сен-Назері після навчань російських моряків у Біскайській затоці.

Про це свідчать дані систем MMSI (системи ідентифікації суден) та MarineTraffic (системи позиціонування кораблів у просторі), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Універсальний вертольотоносець - десантний корабель «Владивосток» - станом на 12:00 (за місцевим часом) перебуває у порту Сен-Назера від учорашнього вечора», - йдеться у даних MarineTraffic, які фіксують траєкторію руху усіх суден.

«Владивосток» стоїть на швартовому майданчику, який залишив ще 17 жовтня для здійснення маневрів.

Нагадаємо, що за інформацією місцевого французького видання Ouest France із посиланням на джерела в порту Сен-Назера, вертольотоносець, яким керували росіяни, повинен був повернутися ще 22 жовтня. Інформація про причини затримки вертольотоносця майже на добу не оприлюднювалася. Французька влада та виробники «Владивостока» не коментують останні маневри корабля.

Варто зауважити, що під час попереднього виходу у відкрите море 17 жовтня вертольотоносець змінив місце стоянки і пришвартувався у вантажному порту-терміналі міста Монтуар-де Бретань, яке розташоване у гирлі ріки Луара (впадає у Біскайську затоку).

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Франсуа Олланд, відповідаючи на лист-пропозицію 37 членів комітету у закордонних справах Європарламенту продати Містралі ЄС, вкотре повторив, що поставка першого корабля Росії можлива за умови припинення вогню на сході України та наближення до реалізації процесу надійного політичного врегулювання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ