Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 1 листопада скасовується плата за національні довгострокові візи до Німеччини

У контексті заходів щодо лібералізації візового режиму для громадян України з іноземними державами МЗС України проведено роботу, за результатами якої Федеративна Республіка Німеччина скасувала з 1 листопада 2014 року оплату за оформлення національних довгострокових віз з метою працевлаштування, навчання, возз’єднання сім’ї тощо, повідомила прес-служба МЗС.

Зазначене рішення було прийняте німецькою стороною виключно для громадян нашої держави з урахуванням розпорядження Кабінету Міністрів України від 22.10.2014 р. № 1016-р «Про оформлення довгострокових віз для в’їзду в Україну громадянам Федеративної Республіки Німеччина».

Таким чином, Німеччина стала шостою державою-членом ЄС після Латвії, Литви, Естонії (рішення також прийнято в односторонньому порядку), Словаччини та Польщі, які підтримали ініціативу Києва щодо скасування візових зборів за оформлення національних (терміном дії понад три місяці) віз.

Практична реалізація домовленості з ФРН щодо скасування оплати за оформлення довгострокових віз надасть українській стороні додаткові аргументи у переговорному процесі з іншими країнами Євросоюзу щодо подальшої лібералізації режиму поїздок українських громадян до ЄС, а також має важливе значення у контексті безвізового діалогу з ЄС та прискорить інтеграцію нашої держави в єдиний європейський простір.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ