Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ковальчук: у виборчих перегонах партії зробили ставку на популізм

«Коротка парламентська кампанія продемонструвала, наскільки поглиблюється розрив між рівнем розвитку громадянського суспільства та політичної еліти в Україні», - вважає Ярослав Ковальчук, директор Департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) .

Він відзначив зрослу активність громадських активістів, які ґрунтовно аналізували передвиборчі обіцянки партій, тоді ж як керівництво більшості з партій підійшло до написання програм надзвичайно формально: з великою кількістю популізму, відсутністю конкретики та презентації бачення необхідних змін у країні.

Експерт вважає, що порівняно з попередніми виборами, покращилася якість списків, оскільки більшість партій намагалася включити у них громадських активістів і учасників АТО. Крім того, у зв’язку зі швидкоплинністю кампанії не було часу продати місця у прохідній частині списку. Водночас, на думку Я.Ковальчука, ключові олігархічні групи Ігоря Коломойського та Сергія Льовочкіна встигли делегувати своїх представників у різні партійні проекти, а також у мажоритарні округи. Хоча обидва олігархи і воюють між собою, вони підтримують політику Петра Порошенка, а їхні депутати допоможуть у формуванні пропрезидентської більшості.

«Потужні інформаційні кампанії між двома олігархами за рахунок власних медіа активів перетворилися у взаємне поливання брудом і дискредитувало як більшість політичних партій, так і власне ці телеканали, - наголошує Я.Ковальчук, - В кінцевому рахунку це може призвести до зниження явки на виборах, що є негативною тенденцією в умовах агресивної політики Росії щодо України».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ