Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Новому парламенту дають не більше як півтора року

Шеф-редактор "Головкому" Лимар: Нова Рада проіснує недовго, але саме вона закінчить крах старої системи, розпочатий на Майдані. Ексклюзивно для "Гордон".

Шеф-редактор видання "Главком" Юлія Лимар вважає, що новий парламент проіснує не більше півтора року і буде змушений піти під тиском суспільства, яке вимагатиме реальних змін у житті країни.

Заслужений журналіст України і шеф-редактор "Главкому" Юлія Лимар вважає, що в новому парламенті буде сформована пропрезидентська коаліція, однак вона проіснує недовго і розвалиться вже на початку наступного року. Про це вона розповіла виданню " ГОРДОН ".

"Питання про майбутнє нового парламенту треба розділити на дві складові - одномоментну і стратегічну. В теперішньому часі в новій Раді буде сформована більшість на основі Блоку Петра Порошенка і мажоритарних кандидатів. Його вистачить місяця на три - для того, щоб затвердити уряд і прийняти новий бюджет . А відразу після зимових канікул всередині цієї більшості почнуть виділятися групи, які займуться звичайною політичною корупцією ", - вважає Лимар.

"Але в новому парламенті також буде досить багато людей з радикальними поглядами на майбутнє України. Я маю на увазі військових командирів і тих нечисленних чесних політиків, яким вдасться туди пройти. Думаю, що також в Раду пройдуть недоноски "Опозиційного блоку" і "Сильної України" Тігіпка. Так що, судячи з усього, нас чекає багато скандалів, і новий парламент проіснує максимум рік - півтора", - відзначає журналістка.

На думку Юлії Лимар, Верховна Рада восьмого скликання стане завершальним етапом в процесі демонтажу старої, пострадянської державної системи, розпочатого на Майдані.

"У стратегічному плані саме ця Рада поставить крапку в краху тієї системи, який почався на Майдані. Уже зараз очевидно, що в країні існує конфлікт між суспільством і системою, яка ніяк не була реформована новою владою, але все одно буде зруйнована. Політики поки не зрозуміли, що жити в півтонах, по чуть-чуть брехати і по чуть-чуть красти більше не вийде ", - вважає Лимар.

"Мені б не хотілося говорити, що кінець нового парламенту пройде по вірменському сценарієм (у 1999 році група озброєних людей розстріляла депутатів парламенту Вірменії прямо в залі засідань. -" ГОРДОН "), але мені здається, що нові вибори будуть призначені під тиском вулиці. У кожному разі, те, що Україна встала на шлях таких змін і пост-совок загине - це дуже добре ", - підкреслила журналістка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ