Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

У Львові треба планувати котеджне містечко для учасників АТО: понад 600 заявок

23 жовтня на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради вояки, що повернулись з зони АТО, пjheibkb питання про надання їм земельних ділянок під індивідуальне будівництво. Як пояснив Сергій Коровайник, у департаменті містобудування перебуває 600 подібних заяв. Повідомила прес-служба Львівської міськради.

«Станом на сьогодні в департаменті містобудування перебуває близько 600 звернень від учасників АТО щодо надання земельної ділянки під індивідуальне житлове будівництво. Це питання неодноразово піднімалось на нарадах різних рівнів і було прийнято рішення про наступне: люди, які хочуть отримати земельну ділянку під індивідуальне житлове будівництво, такі звернення ми скеровуємо в обласну державну адміністрацію, яка в межах Львівської області буде підшуковувати земельні ділянки. Якщо людина має бажання отримати квартиру у Львові, місто знаходить ряд земельних ділянок під багатоповерхове житлове будівництво, і маючи певні кошти, в тому числі, з залученням державних коштів, будуть будуватись такі будинки і ця людина буде мати право претендувати на квартиру в даній будівлі. Зараз департамент містобудування визначив ділянку в районі Підголоско для багатоповерхового житлового будівництва», - зазначив Сергій Коровайник, начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин.

«Потрібно розуміти, що мова йде про 10-ки гектарів вільних земельних ділянок, яких в місті просто нема. Звернення щодо оформлення земельних ділянок для будівництва багатоповерхового житлового будівництва, я зазначу, що без конкурсу жодній комерційній фірмі такі ділянки не надаються. Потрібно шукати шляхи, як, наприклад, для житлово-будівельних кооперативів, які будуть утворювати самі заявники», - додав Сергій Коровайник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ