Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд відмовив Кернесу щодо пам'ятника Леніну

Харківський суд відхилив позов міськради "щодо Леніна", - Укрінформ.

Харківський окружний адміністративний суд відхилив позов міської ради до голови ХОДА Ігоря Балути з приводу його розпорядження про знесення пам'ятника Леніну.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Тоді, як представник позивача - заступника директора юридичного департаменту Харківської міськради Костянтин Прокоп‘єв наполягав на незаконності розпорядження Балути і вимагав його скасування, "оскільки пам'ятник - власність територіальної громади і знаходиться на балансі міськради", представник відповідача - директор юридичного департаменту ХОДА Денис Дудник переконував суд, що "рішення прийнято на законних підставах як вимушений захід для стабілізації ситуації в регіоні".

У результаті суд відхилив позов міськради і справа, по суті, не була заслухана.

Міськрада, яу стало відомо, через п'ять днів подасть апеляцію.

Як повідомляв Укрінформ, 23 жовтня суддя Волошин у відповідь на клопотання представника відповідача переніс розгляд справи у зв'язку із закінченням робочого дня.

Заявлене вчора клопотання представника позивача про припинення дії розпорядження про демонтаж пам'ятника Леніну, "оскільки зруйнована лише скульптура, а постамент залишився, і пам'ятник може бути відновлений", не розглянуто.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ