Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фінал чемпіонату України з шахів пройде у Львові з 10 по 22 листопада

Фінал чемпіонату України з шахів пройде у Львові з 10 по 22 листопада. Повідомили організатори.

"Від імені Федерації шахів України щиро вітаю вас з відкриттям найпрестижніших шахових змагань – фіналів чемпіонатів України з шахів серед жінок та чоловіків 2014 року!

Наша держава багата на шахові таланти і вони віддячують їй перемогами на міжнародній арені. Нам є ким пишатися: легендарний Василь Іванчук, Руслан Пономарьов – чемпіон світу 2002 року, сестри Музичук, Анна Ушеніна – чемпіонка світу серед жінок, Олександр Моісеєнко – чемпіон Європи 2013 року, чоловіча та жіноча збірні України – багаторазові чемпіони та призери Всесвітніх шахових Олімпіад, чемпіонатів світу та Європи.

Цього року ми проводимо два змагання одночасно, а це чудова нагода зібрати майже повний склад наших олімпійських збірних разом на радість усім вболівальникам.

Чемпіонати України охоплюють широкі верстви шахістів. Тому рік за роком у фінальних змаганнях ми бачимо і нові обличчя. Це свідчить про нестримне прагнення до боротьби і перемоги серед молоді та досвідчених шахістів, наявність здорової конкуренції, надзвичайну популярність шахів в Україні.

Впевнений, що проведення фіналів чемпіонатів України у шаховій столиці України, місті Львові, стане ще одним вагомим кроком у розвитку шахів та справжнім святом для прихильників цієї мудрої гри.

Від усієї душі бажаю учасникам та учасницям змагань успіху та нових творчих і спортивних досягнень!

Нехай переможуть найсильніші!", - Президент Федерації шахів України Віктор Капустін.


Фінал чоловічого чемпіонату України, за попередніми даними, збере найсильніший в історії незалежної України склад. Принаймні, серед персонально запрошених елітних гросмейстерів вперше за останні 10 років свою участь у фіналі підтвердив лідер українських шахістів Василь Іванчук (Львів). Також свою участь підтвердили екс-чемпіон світу Руслан Пономарьов (Київ), олімпійські чемпіони Павло Ельянов та Олександр Моїсеєнко (обидва Харків), чемпіон України 2013 р. Юрій Криворучко (Львів) та чемпіон України 2005 р. Олександр Арещенко (Луганськ). Усі вони на 1 червня 20014 р. мають найвищі серед шахістів України міжнародні рейтинги.

У якості номінанта Президента ФШУ до них приєднується чемпіон України 2012 р. та бронзовий призер торішнього чемпіонату Антон Коробов (Харків), який має на 01.06.2014 р. наступний сьомий рейтинг ФІДЕ (2680) серед українських шахістів.

Інші 5 учасників виявилися за результатами півфіналу чемпіонату України, який також проходив у Львові з 4 по 13 липня 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ