Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Підзамчі обирають переможця конкурсу графіті

29 листопада мешканці та гості Підзамча мають нагоду обрати ескіз графіті, який буде розміщено на торці будинку за адресою вул. Замарстинівська, 39, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Комісія визначила трьох фіналістів конкурсу графіті: Володимира Федусіва, Тараса Довгалюка та Віталія Греха. Голосування за один з трьох варіантів ескізів триватиме поблизу стіни, яку готуватимуть до виконання графіті, до 19.00.

Це – другий етап конкурсу графіті, який відбувається в рамках проекту «Ревіталізація Підзамче», який проводить КУ «Інститут міста». Роботи фіналістів обрали під час засідання конкурсної комісії у складі начальника управління охорони історичного середовища ЛМР Лілії Онищенко, директора Інституту міста Олександра Кобзарева, керівника проекту «Ревіталізація Підзамче» від Інституту розвитку міст (Краків) Кароля Янаса, медіахудожника, куратора виставкових програм Центру міської історії Центрально-Східної Європи Андрія Лініка, головного художника Львова Віктора Пецуха та представника Шевченківської райадміністрації Тараса Зозулі. А який саме малюнок з’явиться на Підзамчі – визначатимуть мешканці та гості району.

«Для того, аби змінити простір довкола, не завжди потрібні масштабні перебудови. Як показує досвід інших міст, графіті на торцях будинків стають все популярнішими, але для Львова ця практика є відносно новою. Цього року Інститут міста ініціює виконання малюнку на Підзамчі. Ескізи для голосування будуть розміщені біля торцевої стіни, аби люди, які часто ходять цією вулицею, обрали майбутній малюнок, що доповнюватиме їхню щоденну атмосферу», – зазначила Ярина Мельник, координатор проекту «Ревіталізація Підзамче».

Нагадаємо, конкурс на ескіз графіті на Підзамчі тривав з 3 до 17 жовтня.

Роботи усіх учасників конкурсу можна переглянути на сторінці Інституту міста у Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.879851345367274.1073741840.111397482212668&type=1

Довідка

Проект «Ревіталізація Підзамче» реалізує  Інститут міста (Львів) та Інститут розвитку міст (Краків) в рамках Комплексної стратегії розвитку Львова. Проект співфінансується у рамках Польської програми допомоги заради розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ