Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Громадськість Львова обурена рейдерським захопленням бази «Беркуту»

На своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук «Дорожній Контроль Львів» висловив обурення з приводу рейдерського захоплення бази Спеціального батальйону міліції (колишнього «Беркуту») та розмістив колективне звернення громадських організацій, в якому вони просять, щоб база залишалася закріпленою за ГУ МВСУ у Львівській області.

«Львівську базу колишнього "Беркуту" на вул. Тролейбусній,16 намагаються захопити рейдерським шляхом, щоб там побудувати новобуди. Вся процедури захоплення земельної ділянки та адмінприміщень відбувається під прикриттям Національної гвардії.

Таким чином, у квітні поточного року до ГУ МВС України у Львівській області звернулось керівництво Управління західного-територіального командування ВВ МВС України щодо передачі їм вказаних будівель та земельної ділянки на вул. Тролейбусній, 16 у м. Львові. Однак ГУ МВСУ у Львівській області для УЗТК ВВ у даному питанні було відмовлено.

Від представників Національної гвардії, які у різний час оглядали територію Тролейбусної 16, стало відомо, що на місці військового містечка планується зведення приватних житлових комплексів.

Тільки учора громадським активістам Львівщини стало відомо про вищеописану ситуацію, яка відбувається з базою колишнього БМОП "Беркут".


Громадські організації виступили з ініціативою та направили колективне звернення, в якому просять, щоб ця база залишалася закріпленою за ГУ МВСУ у Львівській області. Також вони просять надати можливість громадським організаціям проводити там вишколи та тренування добровольців, які в подальшому поїдуть захищати Україну в зону АТО», - йдеться у повідомленні Дорожній Контроль Львів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ