Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Від початку року у Львові трапилось 35 випадків отруєння чадним газом

У Львові, станом на 30 жовтня від початку року трапилося 35 випадків отруєння людей чадним газом, постраждало 59 осіб, 20 із них – діти, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, вчора, 29 жовтня, о 21.39 на тел. 101 поступила інформація про те, що на вул. Вітовського отруїлись чадним газом дві особи, 1995 року народження (9% карбоксигемоглобіну) та 1996 року народження (21% карбоксигемоглобіну).

Потерпілих у стані середнього ступеня важкості доставили до реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні. Після проходження барокамери потерпілих (в обох 0% карбоксигемоглобіну) у задовільному стані відпустили додому.

Працівники ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинили подачу газу до квартири. Причини події – з’ясовуються.

«Ми ще і ще раз нагадуємо: чадний газ – це безколірний газ без запаху, тобто відчути по запаху, що він наповнює приміщення, неможливо. Сумна статистика свідчить про те, що велика кількість випадків отруєння чадним газом відбувається в квартирах, де встановлені так звані «євровікна» і відсутня або самочинно перебудована вентиляційна система чи система димовидалення. Тому просимо усіх пам’ятати ознаки отруєння чадним газом та у разі їх виявлення негайно викликати швидку», - наголосив керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Нагадаємо, чадний газ (окис вуглецю) – безколірний газ без запаху. Отруєння може статись під час роботи бензинових двигунів, при згорянні природного газу, при пожежах та на деяких промислових об'єктах. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутньою вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євровікна без повітрофільтрів, та гаражах.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом: головний біль, м'язова слабість, задуха, червоний колір обличчя, потьмарення свідомості. Тривала дія чадного газу може призвести до смерті.

Перша допомога при отруєнні чадним газом: слід негайно викликати машину «швидкої медичної допомоги». Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ