Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Москва перетворилась у відстійник ксенофобії

Кепські діла в путінській Росії на тлі економічних санкцій з боку Заходу. Різке падіння світових цін на нафту робить кремлівську банду схожою на кампанію малолітніх істеричок. У Москві з цим можна зіткнутися в будь-який момент і в будь-якому місці.

Про свіжий випадок психозу властей перед загрозою можливих народних хвилювань у Фейсбуці розповіла відомий московський адвокат Олена Лук'янова. На Манежній площі в самому центрі російської столиці до дівчини підходить правоохоронець у формі загону міліції спецпризначення.

- Вам, дівчино, тут не можна стояти.

- Чому?!

- Тому що у вас пальто жовте!

- О, це ви ще мій блакитний светр не бачили!

Дівчина розорює пальто і стає жовто-блакитної.

- Боже мій, який жах! Благаю, йдіть, а то мені доведеться вас забрати...

Це - культурна столиця «супрдержави» XXI століття. Почерк влади очевидний. А чи може бути інакше? Господар Кремля грубо порушив міжнародне право і віроломно напав на Україну, сусідню країну, яку росіяни здавна вважали «братньої». Розв'язавши війну на Донбасі та Луганщині, Путін став винуватцем загибелі і жахливих страждань багатьох тисяч людей, росіян і українців. Він, звичайно, не може не розуміти, що скоїв злочини проти людства і рано чи пізно постане перед міжнародним трибуналом. А поки він намагається замести сліди своїх злодіянь. Задля цього, зокрема, і дано силам «правопорядку» наказ знищувати будь-які прояви вільнодумства і солідарності з Україною.

Путінці страшно бояться приходу Майдану на Красну площу. Для недопущення подібного сценарію в Росії давно вже з величезною швидкістю крутиться «ТВ-машина» з одурманювання населення. Телебачення перетворилося на «зомбоящик», як його називають самі росіяни. І з плодами зомбування громадян можна зіткнутися не тільки у вічно п’яній провінції, але тепер вже і в Москві.

Ось випадок з повсякденного життя російської столиці, що розказала днями відома московська телеведуча Ксенієя Ларіна. Її колега на ім’я Анна їхала в метро. Пересічна транспортна поїздка без особливої ​​на те причини перетворилась в надзвичайну подію.

«Сьогодні на мені футболка зі Снупі, - розповіла дівчина. - У Снупі в лапах великий прапор Британії, внизу написано, що він гордий бути британцем. Зліва на моєму обличчі свербить напівсиняк, добре, що напів, таке собі почервоніння. Тому що через Снупі і його прапор я отримала ляпаса в метро. Три станції на мого пузатого прапороносця дивилася жінка років п'ятдесяти, звичайна жінка. А потім вона просто підійшла до мене зі словами «підстилка американська» - і вліпила ляпаса».

Снупі - герой дитячих мультфільмом і коміксів — персонаж цілком пристойний, хоча і з іноземною фразою (в даному випадку). Ніякого приводу для мордобою москвичка не давала. Але це - за мірками нормальних громадян нормальних країн. А Росія на 87% заполонена такими собі «зомбі», готовими грудьми встати за свого улюбленого правителя-вбивцю. Ось літня жінка і вирішила провести «виховну бесіду» з молодою співвітчизницею. Телеведуча Ларіна назвала цей випадок «днем відкритих вбивств». Дуже показово.

Про помітне падіння моралі у російській столиці, яка перетворюється на європейський центр ксенофобії, найкраще свідчать дані про стан справ в правоохоронних органах. Згідно зі звітом глави МВС РФ у Москві Анатолія Якуніна, останнім часом в мегаполісі різко зросла злочинність серед поліцейських. Зміна назви та переатестація міліції не принесла очікуваної користі.

«За 8 місяців поточного року кількість дорожньо-транспортних пригод за участі поліцейських зросла на 6%. Порушено 134 кримінальні справи стосовно співробітників правоохоронних органів, кожне четверте з них пов'язано з отриманням хабарів, а кожне 13-е - з незаконним обігом наркотичних засобів. На 8,3% зросло й число надзвичайних подій, вчинених поліцейськими», - йдеться в звіті.

Розхлябаність в органах правопорядку відображає хитання у владному середовищі. Укупі з розчаруванням однієї частини громадян і озлобленням – іншої, виходить вельми вибухонебезпечна суміш. І вона обов'язково коли-небудь рване.

Олександр Косвінцев.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ