Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські учні виготовили ангеликів для поранених, що лежать у госпіталі

Сьогодні, 30 жовтня, о 16.00 середньої загальноосвітньої школи №63 м. Львова у військовому госпіталі, що на вул. Чехова у Львові, проведуть концертну програму на підтримку військовослужбовців, які знаходяться там на лікуванні, повідомила прес-служба Львівської облради.

В рамках акції діти також передадуть для військових листи зі своїми побажаннями, а також власноруч виготовлені ангелики. Разом з дітьми буде педагог-організатор Орися Шуберт.

Принагідно зауважимо, що таку благочинну активність учні школи проявляють вже не вперше. Зокрема, за словами директора начального закладу Степанюка Віктора Кириловича, розуміючи тісний зв’язок навчального процесу із вихованням, у СЗШ №63 м. Львова відбуваються різноманітні виховні заходи. «Так, 18 жовтня 2014 року в залі ораторії при УГКЦ «Покрова» відбулося свято «Під Покровом Богородиці». Його організатори – заступник директора Іванець О. Є., вчитель музичного мистецтва Парфенюк М. В. і вчитель початкових класів Рудик М. Б., вміло поєднуючи пісні, молитви та прозу, створили атмосферу святості, переплетеної з радістю та смутком», – зазначив директор СЗШ №63. 

До проведення такої акції долучилися Уманець А. А., Стадник Г. Г., Хамар М. І., Стобожик А. В., Вацлав З. І. та Шахматова С. В.

В рамках заходу було розказано про виникнення свята Покрови та чои3 його вважають одним із 12-ти найбільших свят у році. Адже роль церкви у вихованні має велике значення для встановлення і усвідомлення особистості, розкриття її духовних якостей і розвитку моральних цінностей.

Діти показали роль Покрови для захисників свободи і незалежності держави, починаючи від часів Козацтва, Січових Стрільців, УПА та вшанували пам’ять «Небесної сотні», що віддала життя за честь і гідність українського народу.

«Висвітлюючи події минулого, маємо провести паралель із подіями сьогодення. Такі заходи допомагають виховувати почуття гідності, гордості за співвітчизників, патріотичні переконання, прищеплюють вміння вибирати, думати і робити висновки.

За ініціативи учасників свята, вчителів та батьківської громади, було вирішено і сьогодні, 30 жовтня, підтримати бойовий дух солдатів, які перебувають на лікуванні у військовому госпіталі і подарувати нашим захисникам сувеніри, виготовлені дитячими руками», – наголосив Віктор Степанюк. 

Принагідно нагадаємо, що учні середньої загальноосвітньої школи №63 м. Львова 28 жовтня передали на потреби бійців АТО 5033 гривень, які вони зібрали під час проведеного в школі ярмарку з продажу власноруч виготовленої випічки.

Зокрема, учні разом зі своїм педагогом-організатором школи Орисею Шуберт прийшли до Координаційного центру допомоги фронту (вул. Винниченка, 16), де відбулася їхня зустріч із бійцями Нацгвардії.

Дитячу благодійність високо оцінив голова Львівської обласної ради Петро Колодій, який особисто вирішив прийти на цей захід та висловити вдячність львівським школярам за долучення до спільної української справи. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ