Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Папа Франциск отримав книгу листів дітей українських емігрантів

Нещодавно Папа Франциск отримав у подарунок книгу «Діти емігрантів про себе», створену Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» у рамках однойменного проекту. Листи дітей українських емігрантів, що увійшли до книги, перекладені італійською мовою. Книгу Святішому Отцю вручив глава Української Греко-Католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук, повідомила прес-служба Національного університету “Львівська політехніка”.

До видання увійшли листи дітей до своїх батьків, які виїхали за кордон у пошуках роботи. На її сторінках біль дітей, хвилюючі історії про їх життєві та дитячі роздуми.

Перебуваючи у Ватикані і беручи участь у Папському синоді на тему сім’ї, Блаженніший Святослав у такий спосіб вирішив нагадати також проблему виховання та душпастирства дітей іммігрантів.

Книга побачила світ італійською мовою у видавництві Фундації «Мігрантес» з ініціативи о. Марка Семегена, пасторального координатора для українців греко-католиків Італії.

«Ця книга спонукає Церкву до душпастирської праці з дітьми іммігрантів та є справжнім викликом для Церкви», – переконаний монсеньйор Жан-Карло Перего, директор Фундації «Мігрантес» Єпископської Конференції Італії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ