Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові стартує мистецький проект «Спадок класицизму»

31 жовтня в приміщенні «Палаццо Бандінеллі» відкривається виставка «Спадок класицизму» в рамках музейно-експозиційного проекту «Тобі, Україно!». Головним організатором заходу є благодійний Фонд «Пам'яті Сергія Платонова. Платар». Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На виставці можна буде побачити живописне полотно«Смерть Лукреції» (кінець ХVІІ ст. — початок ХVІІІ ст.) та предмети матеріальної культури античного часу, що візуалізують суспільний та політичний устрій давнього суспільства. Серед представлених експонатів: посуд, предмети побуту, антропоморфна та зооморфна пластика, скульптура, кераміка, предмети одягу, прикраси періоду з IV тисячоліття до н.е. до IV тисячоліття н.е.

Цей мистецький проект – підтвердження існування культурних та торгівельних зв’язків з багатьма давніми народами Європи, а також ознаки єдиного історично-інформаційного комплексу, який суттєво поповнює знання про еволюцію людської уяви про прекрасне.

«Виставка має не тільки наукове, але і виховне значення, яке надає відчуття причетності кожного до історії всього людства та усвідомлення себе його частиною, формує сучасний погляд на минулі тисячоліття, стає носієм знань про давні культури та ідеали і головне – викликає почуттягідностіза давню історію України», - інформують організатори.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ