Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Виставку Polish Urban Art покажуть у Львові

31 жовтня відбудеться виставка урбан-арт мистецтва Polish Urban Art. Проект спрямований на презентацію і популяризацію польського міського мистецтва в Європі у стислій формі. Виставка подорожує містами Європи, Грузії, Білорусії. Вхід вільний. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«З року в рік ми можемо спостерігати зростаючий феномен польського мистецтва у міському середовищі.

Польські художники вважаються тепер не тільки одними з найважливіших творців урбан-арту у світі, але й передусім у такій глобальній формі мистецтва, яким є стріт-арт – їм вдалося випрацювати свій впізнаваний і неповторний стиль. Стиль, котрий з однієї сторони вписується у найкращі взірці і практики сучасного польського мистецтва, з іншої має еманацію з найбільш безкомпромісної форми вуличної активності – графіті райтингу.

По закінченню проектів у Східній Європі, результати у формі виставок та дискусій, ми презентуватимемо в деяких з найбільш важливих міст на Європейській мапі стріт-арту і графіті - Берліні, Парижі та Стокгольмі. Підсумки проекту підіб'ємо у Brain Damage галереї (Люблін, Польща)», - розповіли організатори.

На майбутній виставці будуть представлені роботи деяких з найважливіших творців польського вуличного мистецтва: Autone, Chazme, Czarnobyla, EloMelo, EtamCru, Kamila Kuzko, Mata, M-City, Nawera, Penera, Proembriona, EloMelo, Pepe, Roberta Procha, PawłaRyżko, Sepe, Szczerbaka, Urana, Zbiokaтаінших.

Окрім цього, за словами організаторів, буде продемонстровано, як розвивалося мистецтво на польських вулицях виходячи з унікальних кадрів Едварда Харвіга 50-их років 20-го століття, закінчуючи великоформатними реалізаціями останніх місяців. Доповнюючи розповіддю про розвиток локальної польської сцени та її індивідуальний характер, котрий якнайкраще ілюструє вислів: «Графіті йде на схід». 

Програма

31 жовтня

17.00 Презентація муралу (П-т В. Чорновола, 29)

18.00 виставка польського урбан-арту (КМЦ «Дзиґа» вул. Вірменська, 35)

Деталі: https://www.facebook.com/events/1510408925880975/

Результати проекту можна відслідковувати на сайті: http://polishurbanart.com/ або на Fanpage.

Організатор: Європейська Фундація Міської Культури.

У співпраці з осередком Brama Grodzka / Teatr NN (http://teatrnn.pl/), видавництвом Whole City, Тамарою Бокучавою (SocialPhotographyCaucasusFoundation), Ніні Палавандішвілі (GeoAir), Closer, Dzygagallery, Nazar Motyk, Y gallery, Ярославом Футимським, Urban Spree. Проект був здійсненим за фінансової підтримки Міністерства культури і національної спадщини у місті Люблін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ