Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Гройсман : Удосконалена система субсидіювання дає гарні результати

Удосконалена система субсидіювання дає гарні результати, - Віце-прем'єр-міністр України-Міністр регіонального розвитку Володимир Гройсман у Facebook.

Удосконалена Мінрегіоном система субсидіювання оплати за послуги ЖКГ для громадян, які потребують державної підтримки (відповідна постанова вступила в силу з 1 жовтня), дає гарні результати – кількість людей, які звертаються за правом отримання таких субсидій, швидко зростає.

Наприклад, по Вінниці за жовтень збільшення склало майже 30% порівняно з минулим роком – за субсидіями вже звернулося 22 тисячі споживачів.

Чому непрацездатним громадянам з низькими доходами вигідна нова система надання субсидій? Тому що ми прив’язали її до реального обсягу споживання, визначивши єдині для всіх громадян України нормативи споживання холодної, гарячої води, опалення, газу, електроенергії та інших комунальних послуг. Для цього в рамках проекту USAID було обстежено понад 50 тисяч домогосподарств по всій Україні, які використовують засоби обліку при споживанні комунальних послуг.

Тепер пенсіонерка, яка раніше, за старими правилами, сплачувала за послуги ЖКГ 10% від власного доходу (при мінімальній пенсії 949 грн сума сплати складала 94,9 грн), сьогодні сплачуватиме, згідно нових нормативів, 57,41 грн, заощаджуючи 37,49 грн. Відповідно ті громадяни, обсяг щомісячних доходів яких перевищує прожитковий мінімум, сплачуватимуть більше.

Таким чином, встановивши єдині норми споживання, ми:

- створили стимули для енергозбереження і в першу чергу, заощадження природного газу,

- перекрили схему незаконного заробітку для тих, хто продавав надлишкові обсяги газу комерційним підприємствам,

- чітко витримали принцип соціальної справедливості під час призначення населенню субсидій (чим менший дохід - тим менший відсоток оплати за житлово-комунальні послуги, і навпаки, чим більший дохід - тим більший відсоток оплати).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ