Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

1 листопада на вулицях Львова почне курсувати другий новий трамвай «Електрон»

Завтра, 1 листопада, у Львові почне курсувати другийновий трамвай «Електрон», на цей раз маршрутом № 1.

Новий трамвай трисекційний, чотиривісний, односторонній, повністю низько підлоговий. Кабіна водія та салон обладнано кондиціонерами, влаштована шумо- та теплоізоляція салону.

«Міська влада Львова планує щорічно купувати по новому трамваю... Практика заохочення власного виробництва була б корисна для багатьох українських міст», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Спеціальне навчання пройшли три водії. Пані Тетяна, одна з них,котра завтра виведе трамвай на маршрут, не приховує своєї радості. «Ми всі довго готувались до цього. Водії проходили повторне навчання. Трамвай їздив вулицями Львова, випробовували його надійність. Цікаво подивитись, як новий трамвай покаже себе на практиці. Попередній «Електрон» повністю виправдав всі наші очікування», - сказала Тетяна.

Трамвай Т3L44 «Електрон» виготовлено на Спільному українсько-німецькимому підприємстві «Електронтранс» на замовлення департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради. Як ми писали, це вже другий сучасний трамвай марки «Електрон» для Львова. Вартість нового трамваю становить 11 млн 890 тис. Новий трисекційний трамвай «Електрон» має довжину 19,5 м та загальну пасажиромісткість 160 осіб (у т.ч.35 сидячих місць та місце для людини на інвалідному візку).

Загалом на сьогодні на трамвайних маршрутах Львова курсує 75 одиниць транспорту, на тролейбусних – 60.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ