Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна, Німеччина та Франція висловили спільну чітку позицію, що не визнають запланованих сепаратистами виборів

Під час телефонної розмови Президент України Петро Порошенко, Президент Франції Франсуа Олланд, Президент Росії Володимир Путін та Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель привітали досягнення газових домовленостей між Україною, Росією та Європейським Союзом. Повідомила прес-служба Президента.

Співрозмовники обговорили ситуацію у Донецькій та Луганській областях України та повторно закликали до негайного припинення вогню при моніторингу і верифікації ОБСЄ.

Вони дійшли згоди, що врегулювання конфлікту має бути досягнуто із збереженням суверенітету та територіальної цілісності України, особливо у контексті виборів, що заплановані на Донбасі на 2 листопада.

Співрозмовники підтвердили свою відданість послідовному виконанню Мінських домовленостей як основи досягнення мирного врегулювання.

Україна, Німеччина та Франція висловили спільну чітку позицію, що не визнають запланованих сепаратистами виборів, адже вони суперечать Мінським домовленостям, зокрема пункту 9 Мінського протоколу від 5 вересня, який визначає необхідність проведення дочасних місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей виключно у відповідності до українського законодавства, та закликали Росію також не визнавати ці вибори.

Вони підкреслили важливість продовження роботи Трьохсторонньої контактної групи за участю України, Росії та ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ