Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко пояснив, чому не Гройсман

Президент України Петро Порошенко запропонував фракції "Блоку Петра Порошенка" висунути від майбутньої коаліції на посаду Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Повідомила прес-служба Президента.

Виступаючи на установчому засіданні майбутньої фракції "Блоку Петра Порошенка" у новому Парламенті, Глава держави привітав новообраних депутатів із переконливою перемогою на виборах. Він зазначив, що "Блок Петра Порошенка" матиме найбільшу кількість депутатів у новообраній Верховній Раді. "У мене сьогодні є всі підстави привітати "Блок Петра Порошенка" з перемогою у парламентських виборах, яка стала можливою завдяки вашій самовідданій праці", - сказав Президент, звертаючись до однопартійців.

Говорячи про перспективи формування нового Уряду та розподілу сил у Парламенті, Президент закликав до об'єднання, і не лише політиків, а всієї країни. Глава держави зазначив, що більшість новообраних народних депутатів від блоку пропонували висунути на посаду Прем'єр-міністра кандидатуру Володимира Гройсмана. "Це є визнанням ефективності його роботи на посаді Віце-прем'єра та у напрямку реалізації реформ. Однак, сьогодні країна має об'єднатися", - заявив Президент, додавши, що саме тому він запропонував членам майбутньої фракції блоку ви унути від майбутньої коаліції на посаду Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

"Сьогодні країна, як ніколи, потребує єдності, і ми маємо зробити першу пропозицію, щоб продемонструвати, що ми дуже відповідально ставимося і до формування Уряду, і до змісту коаліційної Угоди", - наголосив Президент.

Президент також наголосив, що коаліційна угода, за прикладом європейських країн, повинна мати конкретний характер, має містити детальні кроки майбутнього Уряду та народних депутатів і має стати програмою їхніх дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ