Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У філармонії вперше орган зазвучить в ансамблі з фаготом

Сьогодні, 31 жовтня, о 19:00 у концертному залі Львівської філармонії вперше звучатиме фагот у поєднанні з органом. Окрім того, на музичному вечорі виконуватимуть сольні твори для органу, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На концерті звучатиме музика від часів бароко, представлена творами Й. С. Баха, й аж до ХХ століття, представлена творами, написаними для органу сучасним композитором Богданом Котюком. Популярна музика А. П’яццолли поєднуватиметься із музичними творами французів Олів’є Мессіана та Каміля Сен-Санса.

Це незвичний симбіоз двох неповторних, насичених тембрів. Ідея зробити концертну програму, де поєднуються орган та фагот, належить львівській органістці Олені Мацелюх та фаготисту Андрію Ткачуку. Окрім того, на музичному вечорі виступить єдиний в Україні квартет фаготистів, який концертує не лише в Україні, а й поза її межами – «Fagotissimo» (художній керівник Андрій Ткачук). Цікавим різнобарв’ям інструментів потішить слухачів також «Classiс Wind Quintet», у якому поєдналися флейта, кларнет, гобой, фагот і валторна. До складу «Classiс Wind Quintet» увійшли солісти Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії.

«Концерт має на меті показати спорідненість двох духових інструментів – органу та фаготу. Якщо аналізувати ці інструменти за будовою, то орган має дуже багато труб, а фагот — це духовий інструмент, який гармонійно поєднується зі звучанням органу. На сцені Львівської обласної філармонії орган у поєднанні з фаготом зазвучить вперше, і ми сподіваємось, що це лише початок таких концертних циклів», - зазначає органістка Олена Мацелюх.

«На концерті буде також цікаве поєднання цілої групи духових інструментів: гобой, флейта, кларнет, валторна, фагот. Тембри цих інструментів є досить характерними і вишуканими, використовуються в симфонічному оркестрі», - розповідає фаготист та художній керівник «Fagotissimo» Андрій Ткачук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ