Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Будівлю на вул. Олени Степанівни, 31 виставлять на аукціон

Місто продовжує практику продажу об’єктів комунальної власності на аукціоні. Так, управління комунальної власності планує виставити на аукціон будівлі на вул. Олени Степанівни, 31: двоповерхову будівлю площею 450 кв. м та одноповерхову площею 39,4 кв. м., повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Станом на сьогодні, ми завершуємо передприватизаційну підготовку об’єкта, а саме виготовлення правоустановлюючих документів на будівлі та земельну ділянку. Документи про реєстрацію права комунальної власності готові, а виготовлення технічної документації на землю перебуває на завершальному етапі.

Оскільки чинним законодавством передбачено, що при продажу окремостоячих будівель істотними умовами договору купівлі-продажу є кадастровий номер і розмір земельної ділянки, то до кінця наступного тижня буде виготовлено усі необхідні правоустановлюючі документи», - повідомляє начальник управління комунальної власності ЛМР Інна Свистун.

Зараз балансоутримувач цих нежитлових приміщень ЛКП «Агенція ресурсів Львівської міської ради» проводить роботи з прибирання приміщень на вул. Олени Степанівни, 31, щоб вони були в належному санітарному стані.

«Ми укладаємо договір з Державною службою охорони, яка регулярно здійснює перевірку та охорону об’єкту з метою унеможливлення проникнення сторонніх осіб на цей об’єкт», - говорить директор ЛКП «Агенція ресурсів Львівської міської ради» Василь Гнідь.

«Згідно зі ст.18 Закону України «Про охорону культурної спадщини», пам’ятка може бути приватизована, за умови укладення майбутнім власником з відповідним органом охорони культурної спадщини попереднього договору про укладення в майбутньому на пам’ятку з викладенням його істотних умов, у тому числі щодо цільового використання пам’ятки, робіт, які майбутній власник зобов’язується провести на пам’ятці з метою утримання її в належному стані», - розповідає начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

Тож управління комунальної власності запрошує всіх охочих долучитись до купівлі цього об’єкта і дуже сподівається, що новий власник докладе усіх можливих зусиль щодо реконструкції та збереження будівлі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ