Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина забезпечила належні умови проживання для внутрішньо переміщених осіб

Львівщина забезпечила належні умови проживання для внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО. Головне управління ДСНС України у Львівській області.

31 жовтня директор Департаменту державного нагляду та контролю Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Максименко перевірив роботу Львівського обласного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. Такі інспектування здійснюються в рамках виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, щодо здійснення керівним складом ДСНС України робочих поїздок у регіони, з метою перевірки діяльності регіональних штабів з надання допомоги жителям зі Сходу України в осінньо-зимовий період.

Під час візиту Олександр Максименко поспілкувався з керівництвом обласної державної адміністрації, перевірив діяльність Штабу та відвідав місця тимчасового поселення громадян зі східних регіонів України.

Зима інтенсивно наступає, а питання забезпечення комфортних і теплих умов перебування переселенців на теренах Львівщини постало особливо гостро. Під час бесіди О. Максименка із заступником голови Львівської облдержадміністрації Володимиром Харчуком, чиновник поділився найбільш актуальними питаннями сьогодення: «Важливою проблемою є налагодження системності у роботі. Наші фахівці повинні без ажіотажу приймати людей, а налагоджений алгоритм роботи дозволить швидко та ефективно вирішувати усі питання. Нагальним питанням також є розроблення нормативно-правових актів, які б чітко регламентували роботу Штабу». Також рятувальники обговорили із заступником очільника області питання фінансування та подальшого проживання переселенців у межах області.

Директор Департаменту побував у комунальній установі Львівської обласної ради «Львівський геріатричний пансіонат», де проживає 19 внутрішньо переміщених громадян України. Ще 37 переселенців, яких провідав рятувальник, проживають у с. Солонка Пустомитівського району. Разом із батьками тут ростуть 8 малюків. Дехто з них вже ходить у садочок, знайшов нових друзів та звикає до нових умов проживання. Олександр Максименко разом із львівськими рятувальниками та психологами привезли дітлахам смачні гостинці і різноманітні розвиваючі забавки. Переселенці розповіли про своє перебування у спокійному Львові, показали умови проживання та подякували рятувальникам за постійну підтримку й допомогу.

Підсумовуючи свій візит на Львівщину, О.Максименко поділився власними думками: «Великим позитивом, який я зауважив у вас, тут, на Львівщині, є злагоджена співпраця із Департаментом соціального захисту, керівництвом ЛОДА та іншими дотичним службами. Це говорить про те, що ви підійшли до вирішення питань вимушених переселенців обґрунтовано, системно та й просто по людськи. Дякую вам за проведену роботу. Державна служба України з надзвичайних ситуацій і надалі усіляко допомагатиме усім, хто справді потребує нашої підтримки».

Нагадаємо, що наразі на Львівщині зареєстровано понад 8 тисяч переселенців, з них майже 3 тисячі – діти. Усі вони забезпечені тимчасовим житлом та отримують постійну підтримку від рятувальників й інших служб області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ