Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Влада не дозволила оформити луганське підпілля у добровольчий батальйон

Добровольчі батальйони намагаються зробити підконтрольними. Тим людям, яких влада контролювати не може, не дозволяють створити добровольчі батальйони. Про це сьогодні, 17 листопада, під час засідання круглого столу у Львові розповів активіст з Луганська, керівник ГО "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

«Замість того, щоб воювати, я цілий місяць просидів у Києві, намагаючись створити добровольчий батальйон. У нас було все необхідне, у тому числі і офіцерський склад. Місяць документи пролежали в Гелетея (екс-міністр оборони, - ред) і без пояснень нам відмовити у створенні добровольчого батальйону», - розповів Дмитро Снєгирьов.

За його словами, в батальйоні мали бути бійці – вихідці з Луганської області. Тепер ці люди діють на окупованій території підпільно без визнання держави.

Дмитро Снєгирьов переконаний: "Донбас мають звільняти мешканці Донбасу".

Він також додав, що після гіркого досвіду співпраці на офіційному рівні з командуванням АТО, коли розвідгрупи підпілля зазнали втрат, почали шукати контакти із ЗСУ на низовому рівні.

"Тільки тоді нам вдалося налагодити плідну співпрацю", - сказав Снєгирьов.

Він також наголосив, що держава не лише не допомагає підпіллю зброєю та амуніцією, але й не хоче його визнавати.

"Людей змушують або вдягати погони, або перетворитися на злочинця, але нам оцінку дасть народ України, а не чиновники і бюрократи", - переконаний активіст.

Фото - zik.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ