Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Львівські правоохоронці повернулися із зони АТО

Загони у повному складі, 16 листопада, прибули на відпочинок у порядку ротації. В зоні АТО правоохоронці Львівщини виконували завдання по охороні громадського порядку, охороні об’єктів, що забезпечують життєдіяльність населених пунктів, а також несли службу на блокпостах у Донецькій та Луганській областях, повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

Як розповіли бійці зведених загонів, з приходом холодів умови несення служби у зоні АТО значно погіршились.

«Умови, скажемо так, військово-польові. Складні умови. Там відкрита місцевість - вітри, недалеко море – сиро. А зараз ще й похолодало дуже. Але нічого – дух у хлопців бойовий. Усі 63 бійця нашого загону, котрі виїхали в зону АТО наприкінці вересня, повернулись живі та здорові – це головне», - розповів командир зведеного загону, заступник начальника дільничних інспекторів міліції підполковник міліції Любомир Попов.

Незважаючи на доволі складні умови, усі правоохоронці відчувають, що роблять надзвичайно важливу справу і до виконання завдань ставляться з усією відповідальністю.

 «Люди там дуже потребують нашого захисту. І ставляться до нас дуже добре. Хоча інколи і бувають негативні прояви – особливо на нещодавно звільнених територіях. Але переважна більшість громадян чекають від нас захисту і допомоги», - розповів заступник командира зведеного загону, командир спецпідрозділу судової міліції «Грифон» підполковник міліції Назар Коминар.

За словами командирів зведених загонів, бойовий дух бійців дуже підтримує допомога волонтерів та громадських організацій, а особливо - дитячі листи та малюнки.

«Це просто колосальна підтримка. Без підтримки з дому нам було б набагато важче. Герої є як у зоні АТО, так і в тилу», - зазначив Назар Коминар.

Весь особовий склад зведених загонів – добровольці, для багатьох з них це вже третя ротація. Після короткого відпочинку бійці знову готові вирушити у зону АТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ