Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ціна на Brent продовжує падати

Світові ціни на нафту демонструють різноспрямовану динаміку на тлі очікування інвесторами зустрічі ОПЕК, на якій країни можуть прийняти рішення про скорочення обсягів видобутку.

Про це свідчать дані торгів, пише "Прайм".

Станом на 8.03 за московським часом вартість грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,45% і становила 74,95 долара за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,31% - до 78,23 долара за барель.

Нафта марки Brent продовжує дешевшати на тлі статистики щодо запасів енергоносіїв в США.

19 листопада Міненерго США повідомило про зростання комерційних запасів нафти в країні за тиждень, що завершився 14 листопада, на 2,6 мільйона барелів, або на 0,7% - до 381,1 мільйона барелів. При цьому аналітики, навпаки, очікували скорочення запасів на 780 тисяч барелів.

Інвестори очікують скорочення обсягів видобутку нафти країнами ОПЕК. Зустріч країн-членів ОПЕК відбудеться 27 листопада у Відні.

Країни вирішать, чи підуть вони на скорочення видобутку на тлі погіршення прогнозів щодо споживання нафти в світі, істотного збільшення видобутку в США, а також значного зниження цін на нафту.

Світові ціни на нафту знижувалися в останні кілька місяців, досягаючи багаторічних мінімумів. Керівник управління з енергетичної інформації (EIA) Міненерго США Адам Семінські в середу заявив, що вважає можливим падіння ціни на нафту до 50 доларів за барель.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ