Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

"Мотор Січ" поставляє в повному обсязі авіадвигуни для військових вертольотів РФ

Попри складну ситуацію в Україні, авідвигунобудівники Росії та України продовжують планові коопераційні поставки на підприємства двох країн, повідомив "Інтерфаксу-АВН" президент асоціації "Союз авіаційного двигунобудування (АССАД) РФ Віктор Чуйко.

"Поки всі поковки, штамповки, агрегати авіадвигунів в межах коопераційних поставок у нормальному режимі надходять з Росії в Україну і з України в Росію. Також нормально функціонує й система фінансових розрахунків", - сказав В. Чуйко.

Він нагадав, що, згідно з указом президента України Петра Порошенка, продукція військового призначення до Росії не поставляється, але в указі є уточнення, що це стосується тільки поставок для Міноборони РФ.

"Нині запорізьке підприємство "Мотор Січ" поставляє в повному обсязі авіадвигуни для вертольотів цивільного призначення і для військових вертольотів, які виготовляються за лінією експорту", - сказав В. Чуйко.

За його словами, були певні проблеми з оплатою наданих сторонами одна одній послуг з проектних і наукових робіт, але і це питання наразі вирішено.

"Минулого місяця Національний банк України заборонив фінансування послуг, які не пов'язані з поставкою конкретних товарів, але на початку поточного місяця цю заборону було уточнено - дозволили оплату послуг на суму не більше 40 тис. євро і платежі пішли", - сказав В. Чуйко.

Він зазначив, що обсяги співпраці між Росією та Україною у сфері авіаційного двигунобудування цьогоріч будуть не нижчими за торішні.

"Загалом тенденція порівняно з минулим роком позитивна. Зростають як кількісні показники виробництва авіадвигунів, так і обсяги їхнього продажу", - сказав В. Чуйко.

fakty.ictv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ