Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

У Львові люди збираються заблокувати будівництво трамваю на Сихів

Сьогодні, 20 листопада, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати не подолали вето міського голови Львова Андрія Садового на ухвалу сесії "Про погодження ТзОВ "Сихівська народна торгівля" надання земельної ділянки на просп. Червоної Калини - вул. М. Скрипника. "За" проголосувало лише 54 депутати.

Під сесійну залу прийшли підприємці ринку "Санта-Барбара", що на Сихові, які вимагали, щоб депутати проголосували за подолання вето. На цій ділянці планують будувати трамвайну колію.

Як зазначила керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, ринок не має жодних документів на земельну ділянку. 

Як пояснив Садовий, вільну ділянку можна надати без проведення аукціону або для комунального підприємства, або для державного. 

"Було запропоновано надати земельну ділянку для міського комунального підприємства "Муніципальна дружина", яке підпише договір з людьми. Натомість депутати запропонували замінити ЛКП на приватну фірму, про яку нам нічого не відомо, ні хто засновники, ні її статут. Потім ця фірма людей викине і побудує супермаркет. Якщо ми приймемо таке рішення, то прокуратура першою звернеться до суду. Це ситуація, коли багатіїв хочуть забрати собі 0,5 га ласого шматка землі",  - сказав Садовий.

Перед депутатами виступив представник підприємців Неїжмак. Він заявив, що 300 сімей залишаться без засобів існування.

"Ви штовхаєте нас на радикальні вчинки. Якщо ухвала не буде проголосувана, то ми завтра проведемо збори і приймемо рішення. Біля нас базується "Онур" і жодна їхня машина не проїде", - сказав представник підприємців.

Садовий попросив його назвати засновників ТзОВ, але той повідомив, що їх є 8 осіб, але прізвищ їхніх він не знає.

Депутати не подолали вето мера, але Валерій Веремчук запропонував на наступну сесію підготувати законну ухвалу та договір між ЛКП "Муніципальна дружина" та громадою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ