Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністерство культури руйнує Львів

Під час пленарного засідання сесії міської ради міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що нищення пам’яток архітектури у Львові відбувається за погодженням Міністерства культури, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Враховуючи позицію певних чиновників Міністерства культури, за останні півроку більше біди зроблено, ніж за роки німецької окупації у Львові. Усі дозволи ідуть за підписами Міністерства культури. Навіть останній безпрецедентний випадок, коли на вул.Січових Стрільців з вікна вирубали двері -  є дозвіл Міністерства культури і також документацію на будівельні роботи підписано в архбудконтролі України. Це переходить межі здорового глузду. Це є соромно, коли іменем держави Україна ті чи інші міністерства нищать наші пам’ятки архітектури.

Так само на вул.Пісковій зруйнували будинок з дозволу Міністерства культури. Всі руйнації відбуваються за підписами Міністерства культури. Це є сумно і страшно, такі реалії», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Також міський  голова Андрій Садовий наголосив що Верховна Рада досі не прийняла жодного закону про повернення повноважень органам місцевого самоврядування.

«За останніх 8 місяців жоден закон, який би стосувався повернення повноважень місцевому самоврядуванню, в тому числі і Інспекцію держархбудеконтролю, у Верховній раді не проголосовані.

Задача нової Верховної Ради – одними з перших приймати закони, які б повернули повноваження органам місцевого самоврядування. Тільки тоді громади, якщо вони будуть сильними, зможуть наводити порядок на своїй території. Бо на сьогоднішній день закон «відпочиває», - сказав міський голова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ