Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Сесія Львівської міськради продовжила термін кредитів ЄБРР на 10 років

Засідання сесії Львівської міськради затвердило умови реструктуризації кредитів ЄБРР для реалізації проектів модернізації транспортної інфраструктури міста з ЛКП «Львівелектротранс» та «Львівавтодор», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Йдеться про кредити Європейського банку реконструкції та розвитку, залучені комунальними підприємствами на проектування доріг та управління рухом, покращення інфраструктури громадського транспорту та послуг у Львові, зокрема – і вздовж трамвайних ліній №2 і №6 тощо.

Умови реструктуризації стосуються продовження терміну цих кредитів на 10 років з пільговим періодом 1 рік, а також схеми погашення кредиту – 18 рівними платежами кожні 6 місяців після завершення дії зобов’язань щодо надання коштів. Обсяг та валюта кредиту, яка підлягає реструктуризації для ЛКП «Львівавтодор», становить 19 551 948,05 євро, а для ЛКП «Львівелектротранс» – 11 250 000 євро (або еквівалент національної валюти за офіційним курсом НБУ на дату зарахування коштів на рахунок позичальника).

Відсоткова ставка за користування залученими коштами складатиметься з двох частин:

а) базис відсоткової ставки, що розраховується на основі шестимісячної Міжбанківської ставки Єврозони (Euribor);

б) маржа 5,75% на рік, з можливістю підвищення до 6% або зниження, залежно від кредитного рейтингу міста та досягнення позичальником показників тарифів, коефіцієнта поточної ліквідності, коефіцієнта Борг/EBITDA, коефіцієнта обслуговування боргу, що задовільняє ЄБРР, але не нижче, ніж 3,75 %.

Місцеві гарантії надають без майнового чи іншого забезпечення виконання зобов’язань зі сторони ЛКП «Львівелектротранс» та ЛКП «Львівавтодор». Розмір плати за отримання місцевої гарантії для комунальних підприємств складає 1 грн. на місяць на термін продовження кредиту з 2014 року.

Нагадаємо, про можливість змін в умовах повернення кредиту йшлося в листі від ЄБРР, що надійшов до Львівської міськради 1 вересня 2014 року. А відтак, 5 вересня рішенням виконавчого комітету ЛМР було погоджено умови реструктуризації кредитів Банку для реалізації проектів модернізації міської транспортної інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ