Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській обласній раді презентували інтернет-портал «Галерея послуг Львівської області»

Сьогодні, 20 листопада, у Львівській обласній раді презентували інтернет-портал «Галерея послуг Львівської області». Повідомила прес-служба ЛОР.

Його розроблено у рамках реалізації спільного проекту Фонду „Східна Європа”, Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації «Партнерство для прозорості влади». Проект, що впроваджується упродовж 2013-2014 років, реалізовується за підтримки Посольства Фінляндії в Україні.

Відкриваючи презентацію, голова Львівської обласної ради Петро Колодій зазначив: ”Завтра минає рік із того часу, коли почалася Революція Гідності. Відбулися події, які змінили Україну, змінили всіх нас. Ми обрали курс до Європейського Союзу, намітили реформи”.На думку голови обласної ради, органи місцевого самоврядування готові включитися в роботу. Однак вони сьогодні не готові надавати ті якісні послуги, які вимагають громади. Адже приблизно третина, а, можливо, й половина органів місцевого самоврядування сьогодні не має інтернету. Тому Петро Колодій переконаний, що саме зараз, поки на рівні Верховної Ради, на рівні Кабінету Міністрів будуть впроваджувати реформи, на місцях потрібно готувати ґрунт до цих реформ. Далі голова Львівської обласної ради Петро Колодій відзначив, що Львівщина уже досягла певних результатів на цьому шляху. Зараз у нашій області уже працює вісім пілотних центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів), які повністю включені в роботу на нових підходах. Упродовж 9 місяців 2014 року вісім пілотних ЦНАПів надали більше 35 тисяч адміністративних послуг, що становить 61 відсоток від усіх послуг, що надавалися усіма 29 ЦНАПами у Львівській області. Петро Колодій наголосив, що Львівщина і надалі вдосконалюватиме роботу із надання якісних послуг для громади.

Заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак відзначив, що дії з впровадження електронного урядування дають нам можливість мінімізувати корупційні дії.

Президент Фонду „Східна Європа” Віктор Лях відзначив, що з огляду на те, що зараз йдеться про надання послуг у вигляді інформацій та консультацій, то наступним кроком має стати надання послуг в електронному вигляді.

Отож, зараз за результатами проекту у восьми центрах надання адміністративних послуг міст Дрогобич та Новий Розділ, а також Буського, Кам'янка-Бузького, Золочівського, Перемишлянського, Старосамбірського та Яворівського районів впроваджено електронну систему взаємодії органів влади «Галерея послуг Львівської області» (http://e-services.loda.gov.ua/).

Автоматизована система на базі хмарних веб-технологій дасть можливість отримати необхідну інформацію, фахові консультації та більше 70 адмінпослуг. В основному, це – послуги органів містобудування і архітектури, соціального захисту населення та Держземагентства. До переліку послуг партнери проекту намагалися внести ті, які користуються найбільшим попитом у населення. Зокрема, тепер серед послуг, які можна отримати, такі: видача витягу з документації із землеустрою про нормативну грошову оцінку земельної ділянки; надання довідки з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями; декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки; висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи на діючий об‘єкт та інші.

Учасникам презентації було надано можливість ознайомитися з роботою ЦНАПу у Золочівському районі; презентовано можливості сайту ”Галерея послуг Львівської області”.

Зауважимо, що електронну систему надання адміністративних послуг «Галерея послуг Львівської області» надалі буде поширено ще у 20 адміністративних центрах Львівщини. Завдяки цьому послуги від влади тепер можна буде отримати швидше та ефективніше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ