Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львів виділить 79 тис. грн на заходи з підвищення енергоефективності

Під час засідання сесії міськради було внесено зміни у Програму сприяння залученню інвестицій до Львова на 2014-2016 роки. Таким чином, було розподілено фінансування з міського бюджету між реалізацією проекту підземного паркінгу та проектом здійснення заходів з підвищення енергоефективності (НЕФКО), повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Так, на енергоефективні заходи цьогоріч виділять 50 тис грн, а наступного року – ще 29 тис грн. Відповідно, на ці суми зменшують фінансування проекту підземного паркінгу, тож цьогоріч на нього витратять не 100 тис, а 50 тис грн., а у 2015 році – не 1 млн, а 971 тис грн. Фінансування на 2016 рік залишиться незмінним – 1 млн грн.

Нагадаємо, ухвалу щодо затвердження відповідної програми прийнято засіданням сесії 15 травня 2014 року. Відповідно до неї, програма передбачає досягнення таких цілей:

- забезпечення пізнаваності міста та створення позитивного інвестиційного іміджу на національному та міжнародному рівнях;

- підготовку якісних інвестиційних продуктів/проектів міста спільно з відповідними структурними підрозділами Львівської міської ради;

- залучення кредитних та грантових коштів міжнародних фінансових інституцій з метою реалізації інвестиційних/інфраструктурних проектів міста;

- підтримку кредитного рейтингу міста;

- комплексний супровід інвестора.

Зокрема, на створення позитивного інвестиційного іміджу міста з міського бюджету виділено 1,2 млн грн, для підготовки інвестиційних продуктів – 8,1 млн грн. Серед проектів: Індустріальний парк у мікрорайоні Рясне 2, Підземний паркінг, рекультивація існуючого сміттєзвалища та будівництво заводу для переробки твердих побутових відходів і нового полігону, будівництво навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад І-го ступеня» у мікрорайоні Сихів-18, будівництво Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору» та інші проекти.

Програмою сприяння залученню інвестицій до міста на 2014-2016 роки також ухвалено залучення кредитних та грантових коштів міжнародних фінансових інституцій, з метою реалізації інвестиційних та інфраструктурних проектів міста, а саме: продовження трамвайного маршруту № 4 до мікрорайону Сихів, проектування доріг, розвитку громадського електротранспорту, модернізації інфраструктури теплопостачання тощо. На підтримку кредитного рейтингу міста виділено 9,6 млн грн.

Щодо заходів з енергоефективності, то йдеться про проект, що охоплює модернізацію 4 шкіл і 2 поліклінік, з метою зменшення споживання енергії та скорочення грошових витрат. Серед об’єктів модернізації – ЗОШ 1 ст. «Світанок», НВК ім. В. Симоненка, гімназія «Престиж», ЗОШ-інтернат №2, Комунальні 4-та та 6-та міські поліклініки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ