Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підприємства Львівщини зазнають збитків через втрату ринків збуту в Криму та східних областях

Упродовж січня-вересня 2014 року у промисловій сфері економіки Львівської області продовжився спад обсягів виробництва, який склав 4,3%, річне завдання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2014 рік з макроекономічним прогнозом на 2015-2016 роки на цьому етапі залишається не досягнутим. Про це повідомили у Львівській ОДА.

Зокрема, у переробній промисловості обсяги виробництва зменшилися на 5,1%, при цьому на підприємствах:

з виготовлення харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів - на 3,7%:

Загальногалузеве скорочення виробництва є результатом скорочення обсягів виробництва продукції цілою низкою підприємств галузі, як відповідна реакція на дію зовнішніх чинників на кожне з них, зокрема:

ПАТ «Львівський жиркомбінат» – через втрату ринків збуту в АР Крим та у східних областях держави та труднощів у пошуку нових ринків.

Через несприятливу кон’юнктуру на ринку олії та високу конкуренцію на ринку молочних продуктів і хліба, скоротили своє виробництво ПП «Оліяр», ПАТ «Галичина» та ПАТ «Концерн Хлібпром».

Через введення нових підвищених акцизних ставок та зростання роздрібних цін, сколотити виробництво ПрАТ «Львівський лікеро-горілчаний завод» та ТзОВ «науково-виробниче підприємство «Гетьман».

Проблеми з якістю сировини та через неврегульованістьзакупівельних цін змусило ТзОВ «Яблуневий дар» скоротити виробництво.

з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності – на 8,7 %:

ТзОВ "Кроно-Україна" зменшив реалізацію готової продукції через тимчасово втрачені ринки збуту на сході України.

ВАТ "Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" – підприємство працювало неритмічно у зв’язку зпогіршенням фінансово-господарського стану, зменшення замовлень на готову продукцію,ріст цін на сировину.

ТзОВ "Факро Львів"через зменшення поставок готової продукції основному споживачу Російській Федерації. Одночасно на підприємстві проведено перерозподіл виробничих потужностей, весь асортимент виробів з деревини переведено у Волинську область.

Також зменшили виробництво готової продукції: АТЗТ "Світанок", ТзОВ "Сапсан", ТзОВ "Виробничо-Торгівельна Компанія "СЕНС", ТзОВ "Прем'єр Груп", ПАТ "Видавничий дім "Високий Замок"

з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції -на 7,2%:

ТзОВ "Снєжка-Україна"спад через те, щоосновними ринками збуту продукції булисхідні області країни та АР Крим.

ТзОВ "Пластресурс" – зменшення обсягів через сезонність виробництва.

– з виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів – на 10,9%:

На ПАТ "Галичфарм"зменшення обсягів виробництва зумовлене тим, що виробництво продукції носить сезонних характер і до серпня триває підготовка до нового сезону. У підприємства розгалужена мережапредставництв, які працювали у АР Крим. На даний час ці ринки збуту втрачені (близько 10%), а також зменшились обсяги поставок готової продукції у східні області країни. Ведеться робота щодо пошуку нових ринків збуту в країнах Азії.

з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 8,9%:

Зменшення замовлення від будівельних організацій є основною причиною спаду виробництва на ПАТ "Дрогобицький завод залізобетонних виробів", ПАТ "Холдингова компанія "Еко-Дім", втрата ринків збуту в АР Крим та у Російській Федерації – причина спаду виробництва на ТзОВ "Львівська ізоляторна компанія", через низку купівельну спроможність населення скоротило виробництво ПП “Львів-Пласт”.

металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів, крім машин і устаткування на 6,0%:

У зв’язку із скороченням виробництва пива та безалкогольної продукціїскоротило виробництво продукції для цієї галузі ТзОВ "Кен–Пак Яворів".

машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування – на 3,7%: 

Через відсутність замовлень від ДП "Укрзалізниця" скоротилося виробництво на державному підприємстві "Стрийський вагоноремонтний завод", через відсутність попиту – на ПП "Спаринг віст центр".

- з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря - на 7,5%.

Добротвірська ТЕС продовжує перебувати в об’єднаній енергосистемі України (ОЕС), тому виробляла електроенергію відповідно до єдиного балансу електроенергії, працювала в режимах навантажень, які були задані Енергоринком, що не дозволяє нарощувати обсяги виробництва.

Водночас за цей період на 5,4% зросли обсяги виробництва на підприємствах текстильної галузі, виробництва одягу, шкіри виробів зі шкіри та інших матеріалів та на2,9 %– на підприємствах добувної промисловості та розроблення кар’єрів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ