Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

Указу Порошенка про строкову службу немає, але військкомати працюють

З 1 жовтня в Україні запрацювали призовні комісії, однак фактично призов юнаків 18-25 років на стокову військову службу не відбувається.

Як пояснив у коментарі Гал-інфо керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк, призов не відбувається, оскільки немає відповідного указу президента.

Що стосується призовних комісій, то їх робота зараз полягає в зборі та уточнені інформації про призовників та тих, хто має право на відстрочку від проходження строкової військової служби. Фактичний призов почнеться, коли вийде відповідний указ президента, в якому буде зазначено, кого призивати, в якій кількості тощо.

Також на даний час відсутній і указ президента про демобілізацію призваних на строкову військову службу під час останнього призову у жовтні 2013 року. Ці строковики повинні були бути демобілізовані у травні 2014 року, але у зв’язку з подіями в країні президент заявив, що підпише відповідний указ після встановленні тривалого перемир’я. Згодом глава держави пообіцяв, що підпише указ про демобілізацію тих строковиків, які запишуться на контрактну службу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ